Now Reading:
Najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj su na sjeveru Hrvatske! Pogledajte tko su dobitnici nagrada Lider invest
Full Article 2 minutes read

Najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj su na sjeveru Hrvatske! Pogledajte tko su dobitnici nagrada Lider invest

Lider invest projekt je čiji je cilj promicati ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost, a nagradu 100% Lider invest za najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj 2021. dobile su tvrtke LNG Hrvatska, Press Glass, Rasco te Oprema.

U kategoriji najbolje srednje proizvodne investicije dodijeljene su dvije nagrade. Prvu je dobila tvrtka Press Glass iz Jalžabeta za ulaganje u opremu za podizanje kapaciteta proizvodnje. U investicijskom ciklusu koji traje od 2018. godine taj je proizvođač stakla uložio ukupno 34 milijuna kuna, piše Lider media.

Drugu je nagradu u ovoj kategoriji svojim gotovo sto milijuna kuna vrijednim ulaganjem u povećanje proizvodnih kapaciteta osvojila tvornica komunalne opreme Rasco iz Kalinovca.

Više od sedam milijuna kuna vrijedan projekt istraživanja i razvoja novog pametnog eko proizvoda koji je tvrtka Oprema iz Ludbrega provela u suradnji s Tehničkim veleučilištem Zagreb najbolja je mala proizvodna investicija.

Tvrtka Oprema primila je i priznanje ECO Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša. Proizvođač uređaja za hlađenje i točenje pića iz Ludbrega uložio je više od dva milijuna kuna u sunčanu elektranu kako bi povećao energetsku učinkovitost poduzeća, smanjio emisije stakleničkih plinova i isporučene električne energije za 44,71 posto.

Posebna priznanja Stručnog odbora Special Lider invest dobili su Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije, koja je uložila više od sto milijuna kuna u izgradnju galensko-analitičkog laboratorija u Dugopolju, i to za poticanje regionalnog razvoja, i tvrtka Solvis iz Varaždina za održivi razvoj uime gotovo dva milijuna kuna vrijedne investicije uvođenja novih IT rješenja u poslovne procese.

Ove je godine prvi put dodijeljeno posebno Lider invest priznanje za tehnološke inovacije i izvoz koje nosi ime profesora Slavka Krajcara. To je priznanje dobila tvrtka Eonex za gotovo 33 milijuna kuna vrijednu investiciju u novi proizvodni pogon i opremu potrebnu za proizvodnju inovativne osteosintetske pločice implantata za uspješnije liječenje prijeloma kostiju.

Priznanje Employee Lider invest 2021. za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju dodijeljeno je đurđevačkoj tvrtki Bauwerk Group Hrvatska koja je za izgradnju pogona za primarnu i finalnu obradu drva te nabavu radnih strojeva investirala preko 135 milijuna kuna. Zahvaljujući tim investicijama otvoreno je 160 novih radnih mjesta.

www.sjever.hr / lider.media
26.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.