Now Reading:
Poražavajući rezultati policijske akcije – nećete vjerovati koliko je „napuhao” vikend rekorder!
Full Article 2 minutes read

Poražavajući rezultati policijske akcije – nećete vjerovati koliko je „napuhao” vikend rekorder!

policija alkohol

Kako je izvijestila PU varaždinska, ovog vikenda tijekom provođenja pojačanog nadzora vozila i vozača u prometu utvrđeno je 132 prekršaja.

Od toga se 18 prekršaja odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, a jedan na odbijanje alkotestiranja, 31 vozač vozio je nepropisnom brzinom, a 31 nije koristio sigurnosni pojas. Zabilježeno je i šest prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te ostala 42 prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 14.50 sati u Sesvetama Ludbreškim kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila od čak 4.27 g/kg, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 119 km/h.

“Prestretači” su zaustavili još jednog rekordera u petak u 16.56 sati na dionici županijske ceste Nova Ves Petrijanečka – Varaždin. Riječ je o 24-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je vozio brzinom od 133 km/h na djelu ceste izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 1 mjeseca, te je isključen iz prometa. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 3 negativnih prekršajnih bodova.

Svi vozači koji su zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola isključeni su iz prometa. Jedan vozač je smješten u prostorije PU varaždinske i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.

www.sjever.hr
25.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.