Now Reading:
Unaprjeđenje socijalne uključenosti : međimurski Centar za pomoć u kući dobio vozilo vrijedno gotovo 150 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Unaprjeđenje socijalne uključenosti : međimurski Centar za pomoć u kući dobio vozilo vrijedno gotovo 150 tisuća kuna

Centru za pomoć u kući Međimurske županije Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec uručilo je vozilo vrijedno 144.279,00 kuna.

Ključeve je preuzela ravnateljica Centra Frani Lani Kanoti, a uručio ih joj je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj.

Vozilo je nabavljeno u sklopu projekta „Centar PrInOS – pružanje inkluzivnih oblika skrbi“ čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, dok su partneri na projektu Centar za pomoć u kući Međimurske županije, Grad Čakovec i Centar za socijalnu skrb Čakovec.

Provedbom projekta Centar PrInOS rekonstruirat će se i dograditi objekt koji će se razviti u centar u okviru kojeg će se na području Međimurske županije pružati nove izvaninstitucionalne usluge usmjerene na beskućnike te starije i nemoćne osobe u lokalnoj zajednici.

Jedna od aktivnosti projekta je i nabava triju vozila za obavljanje socijalne usluge pomoći u kući, dva vozila za potrebe Gradskog društva Crvenog križa i jedno vozilo za potrebe Centra za pomoć u kući Međimurske županije, a navedeno vozilo služit će za prijevoz toplih obroka diljem Međimurske županije.

Važnost projekta, kojim će se smanjiti broj korisnika institucijskog oblika skrbi, prevenirati institucionalizacija ranjivih skupina, razviti mreža izvaninstitucionalnih usluga i služba podrške u zajednici te unaprijediti socijalna uključenost beskućnika te starijih i nemoćnih osoba, naglasili su i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
21.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.