Now Reading:
Saborska zastupnica Antolić Vupora: Varaždin je transformiran iz grada slučaja u grad primjer!
Full Article 1 minutes read

Saborska zastupnica Antolić Vupora: Varaždin je transformiran iz grada slučaja u grad primjer!

Saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora je u raspravi o uvođenju nove Strategije o sprječavanju korupcije za razdoblje od 2021. do 2030. godine naglasila kako je Varaždin jedan od primjera transformacije iz grada slučaja u grad primjer. 

Kako je istaknula zastupnica Antolić Vupora, riječ je o gradu prožetom primjerima korupcije i kosturima koji još uvijek ispadaju iz ormara. Jedan od primjera je i, rekla je Antolić Vupora, ugovor o radu iz snova kojim se direktoru jedne gradske tvrtke jamči plaća još osam godina nakon njegove smjene.

Varaždin je danas grad primjer. Nova vlast uvodi participativan i transparentan proračun, priprema se etički kodeks, no kosturi koje je ostavila bivša vlast i dalje ispadaju iz ormara. Izbori su presudili korupciji i bivšem gradonačelniku Čehoku, no on i danas vlada opozicijom – poručila je Antolić Vupora.

Rekavši kako korupcija ima mnoga lica i mnoge primjere, Antolić Vupora zaključila je kako je nova strategija na tragu rješavanja ove problematike. 

-Jamči li strategija prestanak takvih aktivnosti i hoće li biti prva lasta ili će biti prvi mačići? To ostaje otvoreno – naglasila je saborska zastupnica Antolić Vupora.

www.sjever.hr
21.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.