Now Reading:
ODLIČNI UVJETI ZA UČENIKE Osnovna škola u Novigradu Podravskom ima učionicu u prirodi i obnovljenu terasu
Full Article 2 minutes read

ODLIČNI UVJETI ZA UČENIKE Osnovna škola u Novigradu Podravskom ima učionicu u prirodi i obnovljenu terasu

Na radost učenika, ali i nastavnika, u sklopu Osnovne škole prof. Blaža Mađera u Novigradu Podravskom predstavljene su novoizgrađena sjenica i obnovljena terasa.

Predstavljanju su u srijedu nazočili zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Obnovu terase vrijednu 85 tisuća kuna financirala je Koprivničko-križevačka županija kao osnivač škole, a sjenicu koja je zamišljena i kao učionica u prirodi financirala je Općina Novigrad Podravski s 45 tisuća kuna. Ovim će se objektima podići kvaliteta obrazovnih uvjeta za učenike i nastavnike, kao i estetski doprinijeti vizuri same školske zgrade i okoliša.

Ravnateljica škole Lidija Peroš zahvalila je Županiji na podršci i pomoći u svim aktivnostima te je ujedno predstavila planove i projekte za naredno razdoblje, a zahvala se pridružio i predsjednik Općinskog vijeća Novigrad Podravski Zlatko Makar.

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo novouređenim prostorima, u kojima će jednako uživati i učenici i nastavnici, te je naglasio kako je temeljni zadatak svake županije ulaganje u obrazovanje i briga o potrebama škola.

Kroz suradnju s ravnateljima i prosvjetnim djelatnicima te kroz investicije, Županija osigurava najbolje uvjete za školarce, dodao je zamjenik Ljubić, zahvalivši na suradnji i Općini. Kako bi djeci i nastavnicima još više uljepšali boravak u školi, Županija će financirati i uređenje okoliša raznim biljkama.

www.sjever.hr/kckzz.hr
21.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.