Now Reading:
Još jedna internetska prijevara: u potrazi za povoljnim kreditom ostao bez nekoliko tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Još jedna internetska prijevara: u potrazi za povoljnim kreditom ostao bez nekoliko tisuća kuna

Muškarac s čakovečkog područja policiji je u srijedu prijavio da je prevaren na internetu, na jednoj od društvenih mreža, kad se obratio agenciji koja nudi kredite.

Sredinom listopada na društvenoj je mreži pronašao oglas agencije koja nudi kredite te stupio u kontakt s nepoznatom osobom. Prema njezinoj uputi kupio je nekoliko bonova, svaki vrijednosti nekoliko stotina kuna. Potom ih je fotografirao mobitelom i putem internetske aplikacije namijenjene za komunikaciju, poslao nepoznatoj osobi. Nakon toga obaviješten je da je potrebno uplatiti još nekoliko tisuća kuna kao polog za kredit, na što je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PU međimurska upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve i slične ponude kredita putem društvenih mreža te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama kredita putem društvenih mreža i drugih sredstava komunikacije putem interneta.

Ako vam je potreban kredit, najsigurnija realizacija još uvijek je putem banke, direktno u poslovnici, poručuju iz policije te savjetuju da se prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem raznih aplikacija striktno pridržavate općih uputa o čuvanju osobnih podataka.

www.sjever.hr
21.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.