Now Reading:
Filip Ude ide po drugu svjetsku medalju, finale u subotu!
Full Article 2 minutes read

Filip Ude ide po drugu svjetsku medalju, finale u subotu!

Filip Ude izborio je finale Svjetskog prvenstva u Japanu! Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku. Iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine, a sada je ušao u svoje četvrto svjetsko finale.

U srijedu je u kvalifikacijama konja s hvataljkama u japanskom Kitakyushuu zauzeo 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu, a prijenos možete pratiti na HRT 2. Finale konja starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

Ude je zahvalio obitelji i trenerima.

– Zahvala ide i mom gradu Čakovcu, mojoj Županiji, Hrvatskom olimpijskom odboru, svima koji su stajali uz mene, svim sponzorima koji nisu odustali, makar imam već 35 godina. Ali dokazao sam da se i sa 35 godina mogu boriti s najboljima. Mislim da je ovo finale jače od onoga na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosan sam na sebe, na to da sam uspio odraditi vježbu. Najbolju vježbu ove godine. Pogledao sam ocjene prije svog nastupa, sedma ocjena je bila 14.933, a osma 14.666 i kažem treneru ‘moram napraviti najbolju vježbu ove godine, i na treningu i na natjecanju’. I uspjelo mi je. Stvarno sam sretan i ponosan što sam u finalu Svjetskog prvenstva nakon 7 godina i to opet daleko na istoku Zemlje – rekao je Ude.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama vrlo dobre nastupe imali su i Mateo Žugec (GK Vindija) koji je završio kao 21. (13.866), a Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) kao 23. (13.766) među 109 vježbača na ovoj spravi.

Hrvatska gimnastika od osamostaljenja do danas imala je 13 svjetskih finala i pritom osvojila četiri medalje (zlato, dva srebra i broncu). U subotu će Filip Ude loviti svoju drugu svjetsku medalju.

www.sjever.hr / Hrvatski gimnastički savez
21.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.