Now Reading:
Dobra vijest za gornjostubičke srednjoškolce i njihove roditelje: Općina sufinancira udžbenike!
Full Article 2 minutes read

Dobra vijest za gornjostubičke srednjoškolce i njihove roditelje: Općina sufinancira udžbenike!

Sukladno Odluci općinskog načelnika Jasmina Krizmanića i Programu javnih potreba socijalne skrbi, Općina Gornja Stubica i ove školske godine,, sufinancira udžbenike za polaznike srednje škole koji imaju prebivalište na području općine .

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za sufinanciranje nabave školskih udžbenika može ostvariti obitelj pod uvjetom da u posljednja tri mjeseca, koja prethode mjesecu u kojem je podnesen zahtjev, visina prihoda mjesečno po članu domaćinstva ne iznosi više od 1.500,00 kuna. Jednokratna novčana pomoć po učeniku srednje škole iznosi 500,00 kuna.

Pravo na sufinanciranje u skladu s ovom Odlukom ostvaruju učenici koji nisu stekli pravo na sufinanciranje udžbenika po nekoj drugoj osnovi odnosno iz nekog drugog izvora (Centar za socijalnu skrb, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Krapinsko – zagorska županija i sl.).

Ukoliko je iznos prava koji je obitelj ostvarila s nekog drugog osnova, manji od iznosa na koji imaju pravo sukladno ovoj Odluci, mogu ostvariti pravo na razliku pomoći.

Zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje nabave školskih udžbenika podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gornja Stubica do 30. studeni 2021. godine, a sve ostale potrebne informacije pronaći ćete na internetskoj stranici Općine: www.gornjastubica.hr

www.sjever.hr/gornjastubica.hr
21.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.