Now Reading:
Varaždinsko Gradsko vijeće potvrdilo rebalans proračuna s božićnicama za djecu i više božićnica za umirovljenike
Full Article 1 minutes read

Varaždinsko Gradsko vijeće potvrdilo rebalans proračuna s božićnicama za djecu i više božićnica za umirovljenike

Na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća u srijedu na dnevnom je redu bio rebalans proračuna koji je povećan za 16,5 milijuna kuna, na prihodovnih 550 milijuna i rashodovnih 555 milijuna, uz 5 milijuna viška iz prethodne godine.

Gradonačelnik Neven Bosilj rekao je da su u proračun uvrštava 15 milijuna kuna za sortirnicu i milijun kuna za dječje božićnice, a povećavaju se sredstva za božićnice za umirovljenike i za poduzetnički fond.

Izmjene i dopune proračuna prihvaćene su većinom glasova.

Vijećnici su većinom glasova potvrdili i odluku o sastavu urbanog područja Varaždin. U njega ulaze i tri grada – Novi Marof, Ludbreg i Varaždinske Toplice – te 11 općina – Vinica, Petrijanec, Maruševec, Vidovec, Sračinec, Beretinec, Sveti Ilija, Gornji Kneginec, Jalžabet, trnovec Bartolovečki i Martijanec – a ključni je preduvjet za financiranje aktivnosti kroz ITU mehanizam.

Raspravljao se i o dugu Varteksa prema Gradu Varaždinu u iznosu od 5,5 milijuna kuna, najviše se odnosi na komunalnu naknadu. Odlukom koju je prihvaćena također većinom glasova, potvrđena je obročna otplata na 24 rate.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
20.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.