Now Reading:
Traži li bivša varaždinska ministrica obavezno cijepljenje nastavnika u školama?
Full Article 2 minutes read

Traži li bivša varaždinska ministrica obavezno cijepljenje nastavnika u školama?

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i profesorica na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike je u svojoj Facebook objavi oštro kritizirala vladajuće zbog aktualnih epidemioloških mjera u obrazovnom sustavu.

Divjak je u svojoj objavi vladajuće nazvala kukavicama zbog neuvođenja obaveznih COVID potvrda u sustav obrazovanja.

Kako je napisala Divjak, na Fakultetu organizacije i informatike u tijeku je četvrti tjedan nastave, a nastava prema hibridnom modelu za velike grupe odvija se dobro, unatoč velikim zahtjevima koje profesori trebaju ispuniti jer je istovremeno pola studenata u dvorani, a pola online.

-Seminari i vježbe su većim dijelom u zgradi Fakulteta, ali uvijek je jedna grupa i online. Model daje čak i bolje mogućnosti studentima nego kada je nastava bila isključivo na fakultetu. Svi koji su bolesni (ne samo od korone) ili u samoizolaciji mogu na nastavi biti online, a interakcija tijekom nastave je povećana – opisala je Divjak situaciju na varaždinskom FOI-u i dodala kako se drže svih propisanih epidemioloških mjera, a velika većina nastavnika i zaposlenih je cijepljena.

Ipak, napominje Divjak, situacija kod studenata je lošija, a broj zaraženih i onih u samoizolaciji je osjetno porastao pa je situacija slična kao i u školama u kojima je također došlo do velikog porasta broja zaraženih učenika i zaposlenika.

-Stoga se i dalje postavlja pitanje, jesu li nadležni bili prevelike kukavice da propišu upotrebu COVID potvrda u obrazovanju, što bi uključivalo odgajatelje, učitelje i profesore na svim razinama, ali i studente. Sv želimo da škole bude otvorene, ali ako nema jasnih mjera, cijena koju plaćamo je visoka – zaključila je bivša ministrica.

tklopotan / www.sjever.hr / FB Blaženka Divjak
20.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.