Now Reading:
Pripuz u Varaždin dovodi zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića da mu pokaže što se radi s otpadom?
Full Article 2 minutes read

Pripuz u Varaždin dovodi zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića da mu pokaže što se radi s otpadom?

bale

Grupacija CIOS u vlasništvu Petra Pripuza oglasila se priopćenjem u kojem odgovara na navode zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića.

Kako prenosi index, navode o zbrinjavanju otpada demantiraju.

-Dužni smo demantirati gradonačelnika Grada Zagreba koji je na današnjoj konferenciji za novinare, govoreći o zbrinjavanju otpada, iznio niz netočnosti koje se odnose na postupke zbrinjavanja i obrade glomaznog otpada, a u realizaciji zajednice ponuditelja među kojima je i tvrtka CE-ZA-R u vlasništvu C.I.O.S. Grupe i prema ugovoru koji je istekao u srpnju – stoji u priopćenju Pripuzove kompanije koja potom poziva Tomaševića da uz njihov reciklažni centar u Jakomiru gdje se odvijaju prve dvije faze obrade glomaznog otpada posjeti i centar u Varaždinu.

-Pozivamo gradonačelnika u naš centar tj. postrojenje za mehaničko – biološku obradu u Varaždinu u kojem se odvija sljedeća faze obrade i gdje se pojedine vrste otpada, koje imaju kaloričnu vrijednost, pretvaraju u gorivo za energetsku uporabu. Dodajmo još da se tek na kraju cjelokupnog i kompleksnog postupka ostatni dio, odnosno onaj koji nema energetsku ili materijalnu vrijednost, odlaže na odlagalište – poručuju u priopćenju CIOS-a koje zaključuju kako je netočna tvrdnja gradonačelnika da se u zajednici ponuditelja odvijalo ‘puko’ i simplificirano usitnjavanje otpada na drobilicama s ciljem smanjenja volumena te da se nakon toga usitnjeni materijal odlagao na Jakuševac.

sjever.hr/index.hr
20.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.