Now Reading:
Ide li pročelnica za izdavanje građevinskih dozvola iz Županije prema Gradskoj vijećnici? Čehok pitao, a Bosilj odgovorio…
Full Article 2 minutes read

Ide li pročelnica za izdavanje građevinskih dozvola iz Županije prema Gradskoj vijećnici? Čehok pitao, a Bosilj odgovorio…

Iako je od lokalnih izbora prošlo već više mjeseci, kadroviranja i mogući odlasci, odnosno prelasci između jedinica lokalne i regionalne samouprave i dalje su jedna od glavnih tema.

A jedan takav prelazak bi se mogao dogoditi na relaciji Varaždinska županija – Grad Varaždin, barem prema informacijama bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

Naime, upravo je on na aktualnom satu Gradskog vijeća u srijedu postavio pitanje “hoće li pročelnica koja je bliska Reformistima, a danas radi u Županiji, doći za pročelnicu ili čelnicu odsjeka za gospodarstvo ili upravljanje imovinom ili izdavanje dozvola u Gradu Varaždinu”.

Gradonačelnik Neven Bosilj odgovorio je da će se sve raditi transparentno, a nije propustio “bocnuti” Čehoka, aludirajući da se za vrijeme kada je on bio gradonačelnik privremene pročelnike držalo na dulji vremenski period nego je dozvoljeno zakonom.

-Četiri su pročelnika privremeno imenovana, devet prethodnih je razriješeno. Vodimo se stručnim karakteristikama, ne govorimo o stranačkoj pripadnosti ili bilo čemu. Među devet razriješenih su tri SDP-ova, meni je nebitno koja je stranka. U ovom trenutku od četiri osobe na mjestu pročelnika samo je jedna član stranke. Neću ih držati nezakonito preko dvije godine kao vi na mjestu privremenih pročelnika nego ćemo raspisati natječaj – odgovorio je Bosilj.

Inače, iako se nije spominjalo ime, neslužbeno doznajemo da je Čehok imao na umu županijsku pročelnicu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Slađanu Miočić.

s. kalajdžija/sjever.hr
20.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.