Now Reading:
DOBRA ENERGIJA U ČAKOVCU Gradonačelnica Cividni: Zanima nas sve što je povezano sa zelenom energijom!
Full Article 2 minutes read

DOBRA ENERGIJA U ČAKOVCU Gradonačelnica Cividni: Zanima nas sve što je povezano sa zelenom energijom!

Grad Čakovec prepoznaje veliki interes građana za ugradnju i korištenje kućnih solarnih elektrana pa se s ciljem pružanja kvalificiranih informacija, uključio u drugu turneju Dobra energija koju organizira Zelena energetska zadruga (ZEZ).

Kako bi građani dobili kvalitetne informacije o toj temi u utorak je održana edukacija o ugradnji kućnih sunčanih elektrana, troškovima, potrebnoj dokumentaciji, prilikama za sufinanciranje i udruživanju sa sugrađanima s ciljem razmjene energije i pomoći u realizaciji projekata.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini sastala se s upraviteljem Zadruge Zoranom Kordićem, voditeljicom projekata Hajdanom Rukavinom i tehničkom stručnjakinjom Majom Katić kako bi se upoznala s njihovim radom i potencijalima suradnje. Naglasivši kako je Grad Čakovec zainteresiran za sve što je povezano sa zelenom energijom, gradonačelnica Cividini kazala je kako je ZEZ dobar sugovornik zbog svog iskustva u pripremi i vođenju projekata te suradnje s gradovima diljem Hrvatske.

–Vidimo prostor za suradnju na projektima koje Grad Čakovec trenutno priprema za svoje objekte i na razvijanju naših projektnih ideja u skoroj budućnosti. Rukovodimo se Strategijom energetskog razvoja RH do 2030. koja usmjerava ka smanjenju emisije stakleničkih plinova, povećanja udjela obnovljivih izvora energije, sigurnosti opskrbe, razvoju unutarnjeg energetskog tržišta. Odličan interes građana za edukaciju koju je ZEZ osmislio tijekom turneje Dobra energija potvrda je da smo na dobrom putu. Građani žele znati više, zanimaju ih ulaganja, uštede, sve opcije koje trebaju staviti na vagu, a na nama je da to promoviramo i da stvaramo uvjete za jednostavan i brz pristup kvalitetnim informacijama – istaknula je gradonačelnica Cividini.

Fokus kampanje ZEZ-a je lokalni kako bi se prilike vezane uz korištenje solarne energije direktnom komunikacijom približile što većem broju građana te potaknulo razumijevanje solarne energije kao lokalnog resursa koji ima potencijal biti nositelj razvoja hrvatskih gradova.

www.sjever.hr / cakovec.hr
20.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.