Now Reading:
DELIKATESA ZA NAJMLAĐE: Dođite na Pričolandiju u Gradsku knjižnicu Krapina, “zeko proveo dan u knjižnici i otkrio čaroliju”
Full Article 2 minutes read

DELIKATESA ZA NAJMLAĐE: Dođite na Pričolandiju u Gradsku knjižnicu Krapina, “zeko proveo dan u knjižnici i otkrio čaroliju”

Ove se subote u Gradskoj knjižnici Krapina sprema prava delikatesa za najmlađe i to u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2021. Radi se o slikovnici spisateljice i knjižničarke Ivane Ferenčić Martinčić, a za ilustracije se pobrinula Nikolina Dinješ.

Plišani je zeko najviše volio svoju Tinu. Jednoga dana djevojčica ga je odvela na sasvim posebno mjesto – u knjižnicu! Zabavljali su se na kreativnoj radionici no kad je ona završila, dogodilo se nešto strašno – Tina i njezina mama pohitale su posuditi još slikovnica, a potom su se zaputile kući i tako su malenog zeku zaboravile u knjižnici. Srećom, našla ga je ljubazna knjižničarka s kojom je zeko proveo dan u knjižnici i otkrio čaroliju koju to mjesto ima i čuva te posebnu moć koju imaju priče.”

Ova je slikovnica pravo putovanje za djecu. Naime, kroz prostore knjižnice gdje u društvu knjižničarke boravi glavni lik, plišani zeko, djeca upoznaju odjele jedne knjižnice i susreću se s novim likovima koji također otkrivaju sadržaje koje ona nudi. Kroz ovu će priču djeca upoznati mjesto gdje mogu boraviti tijekom cijelog života, a koje osim učenja, pruža mogućnost učenja.

Najveća vrijednost ove slikovnice svakako je aktiviranje znatiželje, poticaj na čitanje i plovidbu najrazličitijim svjetovima koje sami stvaraju kroz maštu i svoje poimanje ideja.

Ujedno, ova je slikovnica svojevrsno priznanje djelatnicama i djelatnicima svih knjižnica koje svojim trudom i radom priče nastoje približiti najmlađima.

mčaržavec/www.sjever.hr
20.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.