Now Reading:
SDP od Željka Pavića traži da vrati saborski mandat!
Full Article 3 minutes read

SDP od Željka Pavića traži da vrati saborski mandat!

Na sjednici Predsjedništvo SDP-a Krapinsko – zagorske županije donijelo je jedinstven zaključak kojim se poziva bivšeg člana SDP-a,  saborskog zastupnika Željka Pavića da podnese ostavku na zastupničku dužnost te na taj način SDP-u vrati mandat u Hrvatskom saboru.

S obzirom na činjenicu da izabrani zastupnik Željko Kolar obnaša dužnost župana Krapinsko-zagorske županije, što je nespojiva dužnost s dužnošću zastupnika u Hrvatskom saboru te je iz tog razloga stavio zastupnički mandat u mirovanje, SDP je kao njegovog zamjenika u Hrvatski sabor uputio Željka Pavića.

Željko Pavić s osvojenih 587 preferencijalnih glasova (1%), iako šesti na listi, nije samostalno osvojio zastupnički mandat, nego mu 22. srpnja 2020. započinje mandat kao zamjeniku zastupnika Kolara i to kao zastupniku SDP-a u Klubu zastupnika SDP-a.

Dana 8. listopada 2021. godine, grupa zastupnika u Hrvatskom saboru, uključujući i Željka Pavića, osnovala je svoj klub zastupnika te tim činom napustila Klub zastupnika SDP-a, a kao posljedica toga isti se više ne smatraju zastupnicima SDP-a, odnosno članstvo im je prestalo po sili Statuta.

Nastavno na navedeno, smatra se da su stvoreni svi preduvjeti da se sukladno  članku 132. Statuta SDP-a od Željka Pavića zatraži da podnese ostavku na zastupničku dužnost.

www.sjever.hr 19.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.