Now Reading:
KOPRIVNICA Kreće izgradnja Centra za pomoć u kući vrijednog 12,5 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

KOPRIVNICA Kreće izgradnja Centra za pomoć u kući vrijednog 12,5 milijuna kuna

U Koprivnici je potpisan ugovor o izgradnji Centra za pomoć u kući vrijednog 12,5 milijuna kuna.

Projekt „Centar za pomoć u kući Koprivnica” provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a cilj je izgradnja i opremanje prostora pučke kuhinje za korisnike usluge pomoći u kući s pripremom i dostavom obroka, dnevnog boravka za umirovljenike i starije osobe, prostora za dnevni boravak beskućnika te skladišnog prostora i uredskih prostorija.

Izvođač radova bit će tvrtka MOD d.o.o. iz Koprivnice, prizemlje i kat bit će ukupne površine 1.255 četvornih metara, a ukupna vrijednost projekta iznosi 14.880.000,00 kuna.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog društva Koprivnica i Stjepan Njegač, direktor tvrtke MOD d.o.o. Koprivnica.

Ravnateljica Sočev zahvalila je Gradu Koprivnici kao partneru na ovom projektu koji je za izgradnju Centra osigurao besplatno zemljište veličine 2.455 kvadratnih metara.

-Ovaj ugovor je najveći i najdraži poklon za našu 140. obljetnicu. Očekujemo da ćemo kamen temeljac položiti za petnaestak dana u Herešinskoj ulici. Glavni nam je cilj stvoriti kvalitetne temelje za daljnje pružanje socijalnih usluga na području Koprivnice i okolnih 11 općina te na taj način nastaviti pomagati svima kojima je pomoć zaista potrebna – poručila je Sočev.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je iskoristio priliku da čestita i zahvali Upravi, svim zaposlenicima, volonterkama i volonterima na uspješnom radu i zalaganju čime su pokazali da su jedno od najboljih gradskih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj.

-Jako mi je drago da smo partneri u ovom projektu s GDCK Koprivnica kao i činjenica da nam je partner i Centar za socijalnu skrb koji nam daje nove ideje i projekte. Ovim projektom pokazujemo da doista imamo ustanove koje imaju visoki kapacitet za povlačenje europskih sredstava, što u konačnici znači da imaju plan i viziju kako razvijati tu jednu notu solidarnosti i kako biti na usluzi svima onima kojima treba ruka pomoći – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Projekt „Centar za pomoć u kući Koprivnica“ odobren je u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „Unapređenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“, Operativni program „konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

www.sjever.hr / koprivnica.hr
19.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.