Now Reading:
Kolar: Normalno je da se mandat vrati stranci! Evo što na to odgovara Pavić
Full Article 2 minutes read

Kolar: Normalno je da se mandat vrati stranci! Evo što na to odgovara Pavić

Nakon što je Predsjedništvo SDP-a Krapinsko-zagorske županije donijelo zaključak kojim poziva bivšeg člana SDP-a i aktualnog saborskog zastupnika Željka Pavića da podnese ostavku na zastupničku dužnost i stranci vrati mandat, na ovu odluku osvrnuo se i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

S obzirom da saborski zastupnik Pavić nije samostalno osvojio zastupnički mandat već mu je on započeo kao Kolarovom zamjeniku zbog nespojivosti dužnosti saborskog zastupnika i župana, a prije nekoliko dana napustio je Klub zastupnika SDP-a, Predsjedništvo stranke smatra da bi trebao vratiti mandat.

Na ovu situaciju osvrnuo se i župan Željko Kolar koji je rekao kako u ovoj odluci ne vidi ništa neuobičajeno.

-Željko Pavić je saborski zastupnik umjesto mene i s obzirom da ja nisam izašao iz stranke, logično je da Željko vrati mandat stranci i to nije ništa neuobičajeno. Hoće li on to učiniti, to je pitanje za njega, a njegov se mandat može uzeti jedino da se ja vratim u Sabor. Kako sam prije nekoliko mjeseci izabran za župana u prvom krugu, nije za očekivati da ću dati ostavku u Županiji i ući u Sabor – pojasnio je Kolar.

Nakon Kolara, oglasio se i sam Željko Pavić koji je naglasio da je kao najaktivniji zastupnik Kluba SDP-a i 3. Izborne jedinice opravdao svoj mandat.

-Svojim radom i argumentiranim raspravama te artikuliranjem problema birača 3. Izborne jedinice, a posebno mog Hrvatskog zagorja, opravdavam mandat koji su mi povjerili birači. Žao mi je što taj rad nije prepoznat i od vodstva SDP-a. Volio bi da u zastupnicima iz mog kraja imam pozitivnu konkurenciju u parlamentarnoj borbi za naš kraj i boljitak, za svaku Zagorku i svakog Zagorca. Tim više, zahtjev za ostavkom na zastupničku dužnost ne mogu shvatiti ozbiljno jer ga potpisuje osoba koja se u ovom poslu nije pretjerano iskazala pa čak ni prilikom pisanja ove odluke jer Statut SDP-a tumači kako mu odgovara u danom trenutku – rekao je Pavić istaknuvši kako će svoju zastupničku dužnost u Klubu zastupnika Socijaldemokrati i dalje obnašati s velikim entuzijazmom i odgovornošću.

tklopotan / www.sjever.hr
19.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.