Now Reading:
Josip Cestar novi predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije
Full Article 2 minutes read

Josip Cestar novi predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Varaždinske županije Josip Cestar jednoglasno je izabran za predsjednika, dok će funkciju njegovog zamjenika vršiti Božo Kvesić.

Sjednicu je inače otvorio predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić koji je članovima Savjeta čestitao na društvenom angažmanu te im poželio puno uspjeha, kreativnosti i energije u radu dok je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo kako članovi Savjeta mogu svakako računati na pomoć i podršku kako izvršne tako i predstavničke vlasti Varaždinske županije.

Svaka dobra ideja je dobrodošla, a poglavito svaka inicijativa koja će ići u smjeru razvoja naše Županije. Postoji mnogo područja na kojima možete dati svoj doprinos, a dobro znate da su obrazovanje i zdravstvo područja u kojima ulažemo najviše financijskih sredstava. Cilj nam je ravnomjeran razvoj Županije, povlačenje što više sredstava iz EU fondova i zato je svaki savjet ili prijedlog dobrodošao. Siguran sam da ćete svojim radom i aktivnošću u ovom Savjetu ostaviti trag – rekao je župan te naglasio kako danas mladi ljudi naprosto moraju biti uključeni u društvene tokove.

Konstituirajućoj sjednici je nazočila i Ljubica Božić, županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje.

Izabrani predsjednik Savjeta mladih Josip Cestar zahvalio je na povjerenju te je naznačio kako će Savjet nastojati što češće održavati sjednice te svojom proaktivnošću biti konstruktivan i hvalevrijedan partner ovoj županijskoj vlasti.

– Veselim se radu i budućim akcijama jer je cilj da budemo aktivni, vrijedni i kreativni – rekao je Cestar.

Savjet, sukladno Odluci, ima 11 članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a članovi sadašnjeg Savjeta su osim već spomenutog predsjednika Cestara i njegovog zamjenika Kvesića i Katarina Meštrić, Patricija Dugi, Josip Pokorny, Luka Antončić, Nikolina Bačko, Ivana Bedeković, Mihael Leskovar, Danijel Sokač i Petra Korpar.

Mandat članovima traje tri godine, a u Savjet se mogu birati osobe u dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina i to s prebivalištem/boravištem na području Varaždinske županije.

www.sjever.hr
19.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.