Now Reading:
Devet najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj dolazi iz Koprivničko-križevačke županije, župan Koren: Prosvjetni su djelatnici arhitekti društva!
Full Article 3 minutes read

Devet najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj dolazi iz Koprivničko-križevačke županije, župan Koren: Prosvjetni su djelatnici arhitekti društva!

Obrazovanje kao glavni pokretač u napredovanju društva i zajednice od velike je važnosti za svaku regiju, županiju, općinu i grad. Pri početku nove nastavne godine svaka je županija nagradila najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike, a među njima i Koprivničko – križevačka županija. Tako je župan Darko Koren, u utorak, u prostorijama Koprivničko – križevačke županije, održao prijem za 9 nagrađenih od njih 517 iz cijele Hrvatske koje je povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika odabralo. Prijemu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, Ana Mušlek.

Župan Koren istaknuo je kako je uzaludno ulagati sredstva u zdravlje, opremu i materijalne resurse ukoliko sustav ne vode ljudi koji su kompetentni, odgovorni, uspješni, što upravo potvrđuje današnji prijem.

– Razni su kriteriji po kojima su se te odluke donosile, ali ja bih to sve sveo na jedan kriterij. Mislim da svatko od vas svoj poziv ne doživljava kao radno mjesto već kao poziv. Mislim da su taj osjećaj i pristup preduvjet za uspješnost. Ono što uvijek ponavljam, ali ta sintagma mi je baš primjerena društvu – prosvjetni su djelatnici arhitekti društva! Vi projektirate društvo u smislu svih onih ljudskih resursa od kojih očekujemo da to društvo vodi u nekoj budućnosti. Naravno da to kreće već od predškolskog obrazovanja, od jaslica, ali su osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje temelj tog sustava, a vaša je uloga u tome nemjerljiva – poručio je župan Koprivničko – križevačke županije i dodao kako ne postoje toliko velike riječi kojima bi opisao zahvalu, ali je istaknuo kako bi ove nagrade trebale biti putokaz ostalim djelatnicima u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Branko Pleadin, nastavnik u Strukovnoj školi Đurđevac, istaknuo je kako Županija konstantno pomaže sustavu obrazovanja što uvelike potiče.

Svi se ugodno osjećamo na radnom mjestu i osjećamo poticajno okruženje u kojem svatko može dati svoj doprinos, na određeni način unaprijediti sustav obrazovanja, da se naša profesija ne shvati kao posao koji treba odraditi. To je poziv, iako svi živimo od plaće, ali manje-više cijeli taj proces obrazovanja pokušavamo unaprijediti što je više moguće – rekao je nastavnik Pleadin i dodao kako su njegove kolege kao mali kotačići koji doprinose cijelom procesu, a kako bi svaka škola u županiji funkcionirala kao dio velikog sustava koji se uspješno kreće prema naprijed.

Marina Njerš, nastavnica u Gimnaziji “Fran Galović” istaknula je zadovoljstvo što su Republika Hrvatska i Ministarstvo prepoznali rad i trud nastavnika te ih odlučili nagraditi.

– Da nema pozitivnog okruženja, i nama bi bilo puno teže. Drago mi je da radim u Gimnaziji, da imamo odlične učenike s kojima možemo postizati dobre rezultate i provoditi puno aktivnosti – rekla je Njerš.

mčaržavec/www.sjever.hr
18.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.