Now Reading:
Bosilj: Nemam što skrivati, možete pretražiti isplate iz proračuna, plaće i naknade
Full Article 2 minutes read

Bosilj: Nemam što skrivati, možete pretražiti isplate iz proračuna, plaće i naknade

U salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina u utorak je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi projekt varaždinske gradske uprave „Transparentni Varaždin“.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković novinarima i javnosti predstavili su aplikaciju koja će omogućiti zainteresiranoj javnosti uvid u isplate iz gradskog proračuna od 1. siječnja 2017. godine.

Bosilj je rekao da je 94 posto građana Hrvatske nepovjerljivo prema vlasti.

– Mi ćemo zato potpuno otvoriti gradski proračun, sve isplate koje idu kroz riznicu Grada Varaždina, od 2017. godine. Bit će svima vidljive na adresi transparentni.varazdin.hr na kojoj se mogu pretraživati isplate iz proračuna, plaće i naknade. Danas je pokrenuto, nije finalna verzija. Nadograđivat će se i temeljem feedbacka. Do kraja mjeseca bit će isplate svih javnih ustanova i građani će na taj način steći veću dozu povjerenja. Mi upravljamo, ne vladamo kao možda neki prije. Nemamo što skrivati – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Zamjenik Marković je pokazao na koji način aplikacija radi.

– Bjelovar je bio prvi, mi ćemo pomaknuti granicu. Mogu se pretraživati isplate iz proračuna, plaće i naknade. U ovom gradu se ništa neće skrivati. Cijela Hrvatska bi to trebala uvesti da se promijeni onaj podatak o 94 posto nepovjerljivih – kazao je zamjenik Marković.

Aplikaciju je izradila tvrtka Infomare. U Gradu kažu da surađuju s njima dugi niz godina i da je to bio logičan slijed, učinjen preko postupka javne nabave.

n.kalajdžija/sjever.hr

19.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.