Now Reading:
FOTOGALERIJA: Nestvarni prizori podravske Amazone koji vam pružaju prostor stvaranja vlastite istine!
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA: Nestvarni prizori podravske Amazone koji vam pružaju prostor stvaranja vlastite istine!

Ona je vječita, nepresušna inspiracija koju je nemoguće nadmašiti. Iako ljudski genij kroz instrumentaciju može stvoriti gotovo bilo što kako bi došao do jednog te istog cilja, on je nikada neće biti u stanju prestići. Njena prekrasnost, ekonomičnost i ležernost često su puta inspiracija mnogim umjetničkim djelima i ljudskom stvaralaštvu, pa nije ni čudo da je Podravina poslužila kao glavni okidač u nastajanju bajkovitih prizora Štefana Brajkovića.

Naime, Brajković je kroz objektiv zabilježio nestvarne prizore koje je nazvao “Dravska megla – podravska Amazona“. Iz fotografija bi se dalo zaključiti kako priroda koristi samo onoliko energije koliko joj je potrebno, prilagođava svoj oblik funkciji, napreduje kroz suradnju, počiva na različitosti, zahtijeva precizno znanje i zaustavlja bespotrebno rasipanje.

Sladunjavo bi bilo kada bismo govorili koliko je priroda lijepa pa se sami uvjerite kroz fotogaleriju u nastavku!

“Ljudski genij može stvoriti razne izume, dolazeći pomoću različitih instrumenata do jednog te istog cilja, ali on neće nikada moći nadmašiti prirodu po ljepoti, ekonomičnosti i neposrednosti, jer u njenom stvaranju ništa ne nedostaje niti išta pretječe”, Leonardo da Vinci

Zasigurno će svatko od nas imati sasvim drugačije viđenje fotografija, a upravo je u tome ljepota, umjetnost je izražaj autora koji svakom gledatelju ostavlja napretek prostora za stvaranje vlastite istine!

FOTO: FB/Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije

mčaržavec/www.sjever.hr
18.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.