Now Reading:
Velik broj posjetitelja uživao u mednim poslasticama na 18. Đuđevačkom mednom denu – odabrani najbolji pčelari i pčelice
Full Article 2 minutes read

Velik broj posjetitelja uživao u mednim poslasticama na 18. Đuđevačkom mednom denu – odabrani najbolji pčelari i pčelice

U organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice i Pčelarske udruge Bagrem na Trgu sv. Jurja održan je 18. Đurđevečki medveni den koji je službeno otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Podravina i đurđevački kraj imaju dobre preduvjete za bavljenje pčelarstvom te za proizvodnju meda. Čuli smo kakva je bila ova godina te se svi zajedno nadamo se da će doći bolja vremena. U ovo posebno vrijeme kad oko nas haraju različite bolesti bitno je koristiti domaće i zdrave proizvode te ovim putem pozivam sve da se oboružaju našim domaćim i kvalitetnim proizvodima – istaknuo je gradonačelnik Grada Đurđevca.

Pozdravima se pridružio i predsjednik Pčelarske udruge Bagrem predsjednik Mario Rogoz koji je naglasio da ove godine Udruge Bagrem obilježava 90. obljetnicu postojanja na što je iznimno ponosan.

Prijateljski ugođaj i lijepo vrijeme okupilo je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajni dio manifestacije gdje je više od 30 izlagača predstavilo svoje pčelarske proizvode, kolače i rukotvorine, a za veselu atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Svirci moji.

Tradicija i ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bio je gastro kutak gdje su građani mogli uživati u medenom doručku, a za medeni doručak pobrinuli su se učenici Strukovne škole Đurđevac. U sklopu Medvenog dena prikazan je pčelarski pribor, te je prezentirano medonosno bilje i drveće.

U izboru za najpčelicu, najpčelicom je proglašena Sara Janći, drugo mjesto osvojila je Mia Rodman, a kao treća najbolja pčelica proglašena je Ena Filipović.

U sklopu programa održana je svečana dodjela priznanja pčelarima. Za 10 uzoraka meda dodijeljeno je 4 zlatnih i 6 srebrnih medalja, dok je zlatnim šampionom izložbe proglašen med od bagrema Marijana Gašparova.

www.sjever.hr/djudjevac.hr
17.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.