Now Reading:
JESEN U ZAGORJU: Gljivarijada v Stubakima privukla brojne posjetitelje, zamjenica Petek: Stubički kraj ima velik turistički potencijal!
Full Article 2 minutes read

JESEN U ZAGORJU: Gljivarijada v Stubakima privukla brojne posjetitelje, zamjenica Petek: Stubički kraj ima velik turistički potencijal!

Tradicionalna 24. po redu manifestacija „Gljivarenje & Co. v Stubakima“ jedna je od najvećih gljivarijada u Hrvatskoj, a održana je u subotu u Parku vozača Pila, na prostoru Parka prirode Medvednica.

Posjetitelji su mogli uživati u branju i determinaciji gljiva, iskusiti vožnju konjskim zapregama, uživati u domaćim popevkama sastava “Črleni lajbeki” i nastupu KUD-a Lovro Ježek iz Marije Bistrice, a tu su bili i sadržaji za najmlađe te cjelodnevna ponuda gljivarskog i lovačkog kotlića, fiš paprikaša kotleta s gljivama i brojne druge delicije.

Zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek istaknula je kako je riječ o tradicionalnoj i vrlo prepoznatljivoj manifestaciji, kako za stubički kraj tako i za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju.

-Stubičke Toplice i cijeli stubički kraj imaju velik turistički potencijal, osim u lječilištima i u gljivarenju i svim onim resursima koje nudi blizina Parka Prirode Medvednica – naglasila je Petek uz čestitke Općini i Turističkoj zajednici na sjajnoj organizaciji.

Zamjenica Petek zaključila je kako su najbolje preporuke za sljedeću godinu velika posjećenost i zadovoljstvo okupljenih.

Da su dojmovi odlični potvrdio je i načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak naglasivši i sjajnu posjećenost te bogate programe i ponudu.

-Organiziramo ovu manifestaciju već dugi niz godina i ovo je među najvećim manifestacijama ovog tipa u Hrvatskoj. Posjetitelji su stvarno oduševljeni, oni koji prvi put dođu kontinuirano se vraćaju – poručio je Beljak.

„Gljivarenje & Co. v Stubakima“ čiji je organizator Turistička zajednica, radno tijelo za turizam i promidžbu Općine Stuibčke Toplice i Udruge Topličkog kraja uz generalnog pokrovitelja Općinu Stubičke Toplice te medijskog pokrovitelja Radio Stubica zasigurno je manifestacija koja bi trebala ojačati turistički potencijal Zagorskog kraja!

tklopotan/sjever.hr
16.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.