Now Reading:
OTPORNE NA KRIZU: Najjače tvrtke u Zagrebu dolaze iz gaming industrije, uručene im “Zlatne plakete”
Full Article 2 minutes read

OTPORNE NA KRIZU: Najjače tvrtke u Zagrebu dolaze iz gaming industrije, uručene im “Zlatne plakete”

Grad Zagreb i Zagrebačka županija već su više godina gospodarski predvodnici po pitanju prihoda, broja zaposlenih i neto plaća. Unatoč izazovima s kojima su se tvrtke s ovog područja suočile tijekom protekle godine, pokazale su iznimne rezultate, uz primjenu novih tehnologija i investicija, povećanje izvoza, inovativnost i kreiranje novih radnih mjesta. Najbolje od njih nagrađene su plaketom Zlatna kuna na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Komore Zagreb.

Za Grad Zagreb u kategoriji velikih trgovačkih društava plaketa je otišla u ruke tvrtke Končar – distributivni i specijalni transformatori, čiji su transformatori u posljednjih 70 godina isporučeni u više od 110 zemalja diljem svijeta.

Iznimni rezultat u ovakvoj godini je posljedica motiviranih djelatnika, stručnjaka koji su svojim doprinosom omogućili još jednu u nizu uspješnu godinu. Također, sve te utakmice u inozemstvu čine nas utreniranima i spremnima na izazove – rekao je predsjednik Uprave Končar distributivni i specijalni transformatori Vanja Burul.

Vodeći studio za razvoj mobilnih igara sa sjedištem u Zagrebu Nanobit nagrađen je plaketom Zlatna kuna u kategoriji srednjeg trgovačkog društva. U izazovnoj 2020. godini veže ih se uz jedan od najznačajnijih gospodarskih poduhvata. Tvrtka koju su 2008. osnovala dvojica poduzetnika prodana je za milijardu kuna švedskoj Stillfront grupi, od kada su povećali broj zaposlenih i prihode. Laureat u kategoriji malih trgovačkih društava za Grad Zagreb također dolazi iz gaming industrije. Gamepires studio za razvoj igara najpoznatiji je po uspjehu igre za preživljavanje SCUM, koja je u prva 24 sata od objavljivanja dosegnula 250 tisuća prodanih proizvoda i preko milijun u tri tjedna.

www.sjever.hr
15.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.