Now Reading:
ONI SU KLJUČ USPJEŠNOG I MODERNOG OBRAZOVANJA – 11 nastavnica i nastavnika s područja Zagorja u 511 najboljih u Hrvatskoj! Župan Kolar: U životu sve započinje s obrazovanjem!
Full Article 4 minutes read

ONI SU KLJUČ USPJEŠNOG I MODERNOG OBRAZOVANJA – 11 nastavnica i nastavnika s područja Zagorja u 511 najboljih u Hrvatskoj! Župan Kolar: U životu sve započinje s obrazovanjem!

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek u petak su upriličili prijam za 11 nastavnica i nastavnika s područja Krapinsko-zagorske županije koji su među 511 najboljih nastavnika u Republici Hrvatskoj u 2021. godini temeljem pravilnika o nagrađivanju učitelja, profesora, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.

Župan Kolar naglasio je kako je obrazovanje prioritet što je prepoznato od žitelja Županije uz niz investicija u energetske obnove škola, izgradnju novih škola i sportskih dvorana, opremanje informatičkih učionica, kabineta fizike, biologije, kemije.

Ništa od toga ne bi vrijedilo bez kvalitetnih učiteljica i učitelja, profesorica i profesora. Čast mi je što smo danas mogli ugostiti ove sjajne ljude, zahvaliti im na svim europskim, nacionalnim i županijskim projektima, nagradama, povučenim sredstvima, svemu što su postigli zajedno sa svojim učenicama i učenicima, koristeći pritom i velikim dijelom svoje slobodno vrijeme. Takav angažman i takav rezultat nemoguće je postići samo tijekom radnog vremena. Na jedan takav izazov danas je spremno vrlo malo ljudi, a oni su pokazali da to mogu – rekao je župan Kolar.

Na današnjem prijemu županijska delegacija je prezentirala svoju viziju razvoja obrazovanja na području Krapinsko-zagorske županije i investicije koje priprema za buduću financijsku omotnicu i Mehanizam za oporavak i otpornost.

– U životu sve započinje s obrazovanjem, ono vas prati kroz cijeli život, to je nešto što vam nitko ne može uzeti, a ono je neophodno da bi pratili razvijene zemlje. Kao ravnopravna članica Europske unije u jednoj smo obitelji gdje su najrazvijenije zemlje svijeta te bez daljnjeg ulaganja u obrazovanje, nećemo moći pratiti njihov korak, a što je još gore, to neće moći pratiti naša djeca – poručio je župan Kolar i dodao kako ima vjeru u daljnje iskorake koji je potreban u kurikulumu.

Zamjenica Petek istaknula je kako je ovo jedan od ljepših dana u obnašanju dužnosti zamjenice župana zbog prezentacije rada nagrađenih, ali i njihove skromnosti, opsega znanja, entuzijazma i truda. Kako je rekla zamjenica, srce je tada veliko ko’ kuća.

– Krapinsko – zagorska županija kao osnivač većinskog dijela osnovnih i srednjih škola izuzetno puno ulaže u odgoj i obrazovanje. Uvijek napominjemo kako smo jedna od tri županije koja već godinama ima najveći dio izdvajanja upravo u ovom sektoru. Preko 50 posto našeg proračuna vezano je za odgoj i obrazovanje jer ključ uspješnog i modernog obrazovanja upravo je u ovim ljudima koji puno ulažu kako bi naša djeca imala kvalitetno obrazovanje. Oni ne samo da prenose svoje znanje, da ih uče određenim vještinama, oni djecu i mlade ljude naše županije pripremaju za život – poručila je zamjenica Petek i dodala kako djeca uz svoje učitelje, profesore, stručne suradnike i ravnatelje sretno, kvalitetno i uspješno rastu, razvijaju se i odgajaju.

Renata Posavec, učiteljica razredne nastave u OŠ Oroslavje s više od 26 godina staža kazala je kako u svom pozivu uživa, radi s osmijehom, a djeca su joj oduvijek veliki izazov.

– Jako sam ponosna na ovu nagradu i čast mi je naći se u 511 najboljih učitelja u Krapinsko – zagorskoj županiji. Ono što me veseli je da su moj rad i trud prepoznali ne samo učenici već i škola. Covid kriza je donijela i nešto dobro. To je svakako dodatna edukacija digitalizacije kroz koju smo djeci pružali znanje. Omogućila nam je i suradnju s drugim školama, da radimo na projektima koji su se proširili i van granica naše države – poručila je Posavec i dodala kako je obrazovanje vrlo važno.

Daniela Usmiani, učiteljica matematike i informatike SŠ Bedekovčina istaknula je kako je ova nagrada, ali i poziv od strane Županije dokaz da je njihov rad priznat što ih motivira za dalje.

– Moja je misija da prenesem osjećaj za učenjem napretkom i radom na drugačiji način, što i radim zadnjih desetak godina. Idem na niz edukacija po cijeloj Europi, pišem europske projekte i naši su učenici već posjetili više od 15 zemalja. Trenutno imamo devet projekata i po tome smo prepoznati u našoj županiji – rekla je Usmiani.

Nagrađeni su i Krešimir Varga iz SŠ Zlatar, Ivana Tomašković, Ivana Severin, Melita Ogrinšak i Marica Celjak iz OŠ Bedekovčina, Stjepan Šaklović i Jasminka Pernjek iz SŠ Krapina, Suzana Pracaić iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina i Snježana Kovačević iz OŠ Zlatar Bistrica.

mčaržavec/www.sjever.hr
15.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.