Now Reading:
Na MEV-u u Čakovcu predavanje na temu „Glas i njegova upotreba” održao istaknuti operni pjevač Armando Puklavec
Full Article 50 second read

Na MEV-u u Čakovcu predavanje na temu „Glas i njegova upotreba” održao istaknuti operni pjevač Armando Puklavec

Međimursko veleučilište u Čakovcu u četvrtak je ugostilo istaknutog opernog pjevača svjetskog glasa, rodom iz Čakovca, Armanda Puklavca koji je studentima održao predavanje na temu ‘Glas i njegova upotreba’.

Poznati međimurski bariton Armando Puklavec koji je nastupao u svim hrvatskim nacionalnim opernim kućama te iza sebe ima brojne inozemne nastupe kao i nagrade s mnogih natjecanja iskazao je zadovoljstvo gostovanjem na Međimurskom veleučilištu.

–Svi mi svakodnevno upotrebljavamo naš glas, prenosimo divne frekvencije i naše misli. Studenti su se danas mogli upoznati s upotrebom našeg aparata kojeg imamo svi – od glasnica, organa za disanje do rezonantnih organa – rekao je Puklavec dodavši kako je prekrasan osjećaj predavati studentima u svom gradu.

Studenti su imali prilike čuti što je to glas, kako nastaje, koji organi sudjeluju u stvaranju glasa, koje su karakteristike glasa, kako ga razviti, obogatiti, kako pravilno disati, kako izgovarati pojedine glasove, te kako koristiti glas u javnom nastupu.

www.sjever.hr
15.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.