Now Reading:
Kreće nastavak projekta „Brižne žene Podravske” kojim je zaposleno 16 žena!
Full Article 2 minutes read

Kreće nastavak projekta „Brižne žene Podravske” kojim je zaposleno 16 žena!

Početnom konferencijom projekta Zaželi – program zapošljavanja žena, faza II pod nazivom „Brižne žene Podravske 2” nastavlja se unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja.

Projektom je dosad zaposleno 16 žena na razdoblje od 12 mjeseci koje brinu o 112 krajnjih korisnika s područja općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete te im svakodnevno pomažu u obavljanju kućanskih poslovanja, održavanju okućnica, osobne higijene, a kroz razgovor i druženja pružaju im podršku. Projektom će se omogućiti i osposobljavanje žena, predviđena je nabava zaštitne i radne odjeće te higijenskih potrepština za svih 112 korisnika.

Konferenciji su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno – socijalno djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Maja Blažek te načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota koji je zahvalio svima koji sudjeluju u pripremi, realizaciji i provedbi ovog projekta. Uvodnoj konferenciji nazočili su i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vesna Kuterovac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Daniel Rupić te ravnateljica PORA-e Koprivničko- križevačke županije Melita Birčić.

Nastavak projekta razveselio je i zaposlene žene, ali i krajnje korisnike, a svi uključeni nadaju se da će ova hvalevrijedna inicijativa dobiti svoj nastavak kroz fazu III.

Ukupna vrijednost projekta je 1.484.430,00 kuna, a provodi se 18 mjeseci i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

www.sjever.hr / kckzz.hr
13.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.