Now Reading:
U Križevcima se provodi vodnokomunalni infrastrukturni projekt vrijedan 320,5 milijuna kuna, župan Koren: “Teško je zamisliti moderno društvo bez takve infrastrukture i veseli nas da smo dio te globalne priče”
Full Article 2 minutes read

U Križevcima se provodi vodnokomunalni infrastrukturni projekt vrijedan 320,5 milijuna kuna, župan Koren: “Teško je zamisliti moderno društvo bez takve infrastrukture i veseli nas da smo dio te globalne priče”

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u srijedu je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen tijek radova na projektu „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“. Riječ je o najvećem vodnokomunalnom infrastrukturnom projektu koji se trenutno provodi u Križevcima ukupne vrijednosti 320,5 milijuna kuna, od čega 70,16 posto sufinancira Europska unija, a ostatak Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode te Grad Križevci.

Okupljene sudionike konferencije na početku je pozdravila direktorica tvrtke Vodne usluge d.o.o. Helena Kralj Brlek koja je istaknula kako su započeli radovi na izgradnji odnosno rekonstrukciji vodovoda i odvodnje u Lemešu Križevačkom, Ulici Ferde Kerna i Ulici Kosovec.

– Ovo je vrlo veliki zahvat za grad Križevce i time će se podići standard za priključenjem na vodoopskrbu i odvodnje – rekla je Kralj Brlek.

Trenutno stanje projekta predstavio je njegov voditelj Igor Šimunović, a tijek radova ispred zajednice ponuditelja predstavio je Mario Biljan, član Uprave tvrtke Radnik d.d. Okupljene je pozdravio i član Nadzornog odbora tvrtke Vodne usluge d.o.o. te potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Mato Devčić.

Zahvalu svima koji sudjeluju u ovom projektu uputio je župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren napomenuvši podršku Koprivničko-križevačke županije.

Mislim da se nikada u tako kratkom razdoblju nisu realizirali tako veliki i značajni infrastrukturni projekti koji imaju višestruku koristi, osim što naravno njima dosežemo jednu civilizacijsku razinu koja je primjeran dobu koji živimo, oni su izuzetno bitni i za gospodarski razvoj. Teško je zamisliti moderno društvo bez takve infrastrukture i veseli nas da smo dio te globalne priče. Županija je tu kao koordinator i financijska potpora u dijelu domaće komponente i drago mi je da ovako dobro surađujemo – istaknuo je župan Koren.

Ispred Hrvatskih voda, obratio se zamjenik generalnog direktora Davor Vukmirić koji je naglasio važnost zajedništva svih aktera koji sudjeluju u projektu. Nakon konferencije za medije obišli su se radovi koji se trenutno provode u Lemešu Križevačkom.

Dodajmo kako će se aglomeracijom izgraditi 53,3 kilometara nove kanalizacije, rekonstruirati 13 kilometara postojeće kanalizacije te izgraditi 9,5 kilometara vodovodne mreže uz rekonstrukciju 19,5 kilometara stare vodovodne mreže.

www.sjever.hr
13.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.