Now Reading:
RAST INTERESA ZA KONTINENTALNI TURIZAM Započele turističke edukacije u Ivancu
Full Article 2 minutes read

RAST INTERESA ZA KONTINENTALNI TURIZAM Započele turističke edukacije u Ivancu

U utorak je u dvorani Poduzetničkog inkubatora u Ivancu održana prva od predviđenih triju edukacija namijenjenih privatnim iznajmljivačima u turizmu.

Na prvoj edukaciji sudjelovalo je dvadesetak iznajmljivača, od kojih su svi mladi poduzetnici – početnici koji tek kreću u realizaciju svojih turističkih inicijativa na području Ivanca.

Poslovna zona Ivanec u suradnji s Gradom je ove besplatne edukacije osmislila na način da ih provedu korak po korak kroz sve zakonske, administrativne, financijske i druge propisane uvjete za pokretanje djelatnosti i poslovanje, uključujući i bespovratne izvore financiranja koji im stoje na raspolaganju.

Uz direktoricu Poslovne zone Lanu Labaš, radionici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić koji je naglasio kako raste interes gostiju za kontinentalni turizam, a po tom pitanju Grad Ivanec provodi sve dinamičnije aktivnosti. Kako je istaknuo Friščić poduzetnicima u turizmu, posebno mladima, na raspolaganju su poticaji iz gradskog Programa turističkih potpora.

Glavna tema predavanja koje je održala poslovna savjetnica Monika Petrovečki bili su zakonski i administrativni te poslovni uvjeti koje je potrebno ispuniti kod pokretanja djelatnosti i imati na umu kod vođenja financijskog poslovanja.

Edukacija se nastavlja u srijedu od 18 do 20 sati, a predavanje o uvjetima kategorizacije objekata, dobivanja dozvole za rad i drugim procedurama održat će Martina Car Matišić iz županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Voditelj gradske Turističke zajednice Boris Jagetić Daraboš govorit će o institucionalnoj podršci turizmu i iznajmljivačima, a nakon toga će voditelji EU projekata Tamara Kljunić i Nikola Turčin iz Poslovne zone nazočne upoznati s mogućnostima financiranja iz gradskih, nacionalnih i EU izvora koji na raspolaganju stoje privatnim iznajmljivačima.

Edukacija završava u četvrtak, predavanjima vezanim uz kvalitetu usluge, komunikaciju s gostom i marketing destinacije o kojima će govoriti privatna iznajmljivačica Zdenka Šarolić, licencirani turistički vodič Mirjana Bračko i direktorica Poslovne zone Lana Labaš.

www.sjever.hr / ivanec.hr
13.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.