Now Reading:
POVIJEST SE PONAVLJA: Petorica vojnika pozitivna na kokain, vojni specijalac uhvaćen tijekom noći u tajnoj akciji!!!
Full Article 2 minutes read

POVIJEST SE PONAVLJA: Petorica vojnika pozitivna na kokain, vojni specijalac uhvaćen tijekom noći u tajnoj akciji!!!

Kako se kaže – povijest se ponavlja. U Hrvatskoj vojsci opet je zabilježena konzumacija kokaina, pa se slobodno postavlja pitanje što se to tamo događa?! Kako kažu iz MORH-a, rade sve kako bi takvih slučajeva bilo što manje pošto HV ima nultu toleranciju na droge, prenosi Index.hr.

Za dvojicu pripadnika Oružanih snaga karijera je završena upravo zbog konzumacije kokaina, a Dejan Džidić, zapovjednik u Pukovniji vojne policije OSRH za HRT je istaknuo kako za ostala tri pripadnika proces još traje.

Oni su dobili raskid djelatne službe, a za tri ostala pripadnika proces je još uvijek u tijeku – istaknuo je Džidić.

– Među njima je i vojni specijalac koji je nedavno uhvaćen u tajnoj akciji usred noći. No za posebnu zabrinutost mjesta nema – kažu iz MORH-a. Kako bi se reklo, u vojsci je sve isto kao i u tako zvanom “običnom svijetu”. Konstantno se provode nadzori, dobivaju se dojave o drogiranju…

Onda idemo na ciljane osobe, kada znamo za osobu imenom i prezimenom, da bismo je mogli dovesti u vezu s tim djelom. A preventivni nadzori su analitički, dakle kada dobijemo nove vojnike, primjerice u Centru za obuku u Požegi – rekao je časnički namjesnik Davor Pavlović.

Testiranja su, zbog sve većeg broja novootkrivenih slučajeva, pojačana, a provode se u MORH-u uz prisutnost civila. Sve se nadzire najstrože što je moguće kako se ne bi događale greške!

www.sjever.hr/index.hr
13.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.