Now Reading:
Međimurka Nevia Fotak briljirala na posljednjem ovosezonskom atletskom natjecanju – osvojila dva zlata i oborila državni rekord
Full Article 2 minutes read

Međimurka Nevia Fotak briljirala na posljednjem ovosezonskom atletskom natjecanju – osvojila dva zlata i oborila državni rekord

Članica Atletskog kluba Međimurje iz Čakovca Nevia Fotak ponovo je briljirala na posljednjem natjecanju ove sezone na otvorenom.

Naime, na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever koje je održano u Varaždinu, Nevia je osvojila dvije zlatne medalje i to u skok u dalj s preskočenih 5,61 m te u utrci na 200 m s preponama, u kojoj je s rezultatom 28,05 sekundi oborila i hrvatski rekord u ovoj disciplini u kategoriji mlađih kadetkinja. Ovaj rekord bio je do sada u vlasništvu Lucije Grd, članice AK Dinamo-Zrinjevac Zagreb, a Nevia ga je nadmašila za više od pola sekunde.

Na taj način ova učenica 7. razreda II OŠ Čakovec zaokružila je sjajnu sezonu u kojoj je postala vladarica sprinta, prepona i skoka u dalj, u kategoriji mlađih kadetkinja. Na putu do te titule osvojila je tri zlatne medalje na Pojedinačnom PH za mlađe kadetkinje, pobijedila na European Kids athletics games u Brnu u skoku u dalj te Svjetskom prvenstvu osnovnih škola u Beogradu na 200 m.

Osim toga na tablicama sezone Hrvatskog atletskog saveza u kategoriji mlađih kadetkinja nalazi se na 1. mjestu na 60 m sa 8,03 sek., 100 m – 12,89, 200 m – 25,86, 400 m – 1:01,93, 80 m prepone – 12,72, , skok u dalj 5,63 te kao šećer na kraju sa 28,05 postala i vlasnica hrvatskog rekorda na 200 m prepone !

Sve to ova nadarena atletičarka postiže s lakoćom i smiješkom na licu, a zajedno sa svojom ekipom iz AK Međimurje i trenerom Aleksandrom Žbuljom, koja ni u jednom trenutku i najtežim trenucima nije ustuknula pred “opsadom” pandemije covida i ni u najtežim trenucima zabrane korištenja objekata nije propustila ni jedan trening, jedva čeka nove izazove i borbe za odličja na državnom i međunarodnom planu koje ju očekuju u idućoj sezoni.

www.sjever.hr
13.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.