Now Reading:
Carinska kontrola u trbuhu Brazilke pronašla skoro kilogram kokaina!
Full Article 1 minutes read

Carinska kontrola u trbuhu Brazilke pronašla skoro kilogram kokaina!

 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osumnjičena je 3. listopada 2021. godine letom iz Sao Paula preko Lisabona stigla na teritorij Republike Hrvatske, točnije u Zračnu luku „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.
 
Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene.
Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb.
 

Opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih kokainom, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


www.sjever.hr/zagrebacka-policija.gov.hr
13.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.