Now Reading:
Tko će biti SDP-ov kandidat za međimurskog župana? Andreja Marić o raskolu u stranci i prijevremenim izborima
Full Article 3 minutes read

Tko će biti SDP-ov kandidat za međimurskog župana? Andreja Marić o raskolu u stranci i prijevremenim izborima

Nakon nedavnog raskola u zastupničkom klubu SDP-a i samoj stranci kojem je prethodilo izbacivanje čak četrnaest članova, socijaldemokratima predvođenim predsjednikom Peđom Grbinom dodatno pada već ionako poljuljani rejting.

Što misli o izbacivanju članova među kojima je i bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić, kakva je budućnost stranke i hoće li SDP imati svog kandidata na prijevremenim izborima za međimurskog župana, za Sjever.hr komentirala je saborska zastupnica Andreja Marić.

Kako kaže Marić, ona osobno nije podržala stav predsjednika Peđe Grbina o izbacivanju stranačkih kolega niti je glasala za njihovo izbacivanje. Ističe kako ni dosad nije podržala izbacivanje niti jednog člana iz stranke, kao ni raspuštanje organizacija.

-Na Glavnom odboru stranke i na Klubu zastupnika jasno sam, ne bježeći od problema, pozivala na dijalog i argumentiranom raspravom i prijedlozima itekako se trudila sačuvati jedinstvo Kluba zastupnika SDP-a, odnosno stranke – dodaje Marić.

Naglašava kako je sama u stranci ostala poštujući Statut i tijela, ne samo zbog svojih socijaldemokratskih uvjerenja nego i zbog brojnih članova i članica međimurskog SDP-a koji su joj dali jasnu podršku.

-Nastavit ću predano obavljati svoj posao saborske zastupnice, po aktivnosti sam u sadašnjem klubu na prvom mjestu – govori nam Andreja Marić.

Na pitanje je li izbacivanje bivšeg predsjednika stranke Davora Bernardića bilo nužno, Marić ponovno naglašava kako ona osobno nije podržala izbacivanje niti jednog člana, a pogotovo ne bivšeg predsjednika.

-To nije dobra poruka, pogotovo kada nam rejting pada i kada bismo trebali težiti okupljanju. Kriteriji za isključivanje nekog iz stranke ne smiju biti dvostruki i nejasni – poručila je SDP-ova saborska zastupnica i dodala kako ona nije dio nijedne „frakcije” kako u Klubu, tako ni u stranci.

-Sa svim sam kolegama u Klubu („starom“ i „novom“) u dobrim odnosima, mnogi od nas marljivo radimo i savjesno obavljamo dužnost saborskih zastupnika – rekla je Marić.

Nakon dugog niza godina i kontinuiranog pada rejtinga, SDP više nije među dvije vodeće stranke, a prema mišljenju saborske zastupnice Andreje Marić, javnost, njihovi birači i mnogi članovi razočarani su i imaju dojam da se SDP više bavi sobom i unutarstranačkim borbama, a manje zastupanjem socijaldemokratskih politika, borbom za boljitak građana, jednakim prilikama i poštivanjem raznolikosti.

-No pritom moram reći da smo mnogi SDP-ovci u Saboru itekako zastupali sve navedene socijaldemokratske vrijednosti, ali smo premalo vidljivi u javnosti, odnosno u medijima, na čemu će vodstvo stranke, to jest Kluba svakako morati poraditi – smatra Marić.

A hoće li SDP imati svog kandidata za župana Međimurske županije i hoće li možda to biti čak i ona sama, Marić odgovara kako ćemo biti na vrijeme obaviješteni.

-Vjerujem da ćemo imati jakog kandidata – zaključila je.

tklopotan / www.sjever.hr
12.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.