Now Reading:
Baseball klub Vindija osvojio jaki turnir u Mađarskoj – trojica igrača proglašena najboljima
Full Article 2 minutes read

Baseball klub Vindija osvojio jaki turnir u Mađarskoj – trojica igrača proglašena najboljima

Proteklog vikenda Baseball klub Vindija nastupio je sa dva svoja sastava, U13 (igrači do 13 godina) i U16 (igrači do 16 godina) na prestižnom međunarodnom turniru koji se održao u Mađarskoj u mjestu Erd/Budimpešta.

Na turniru igrača dobne grupe U13 u vrlo jakoj konkurenciji ekipa iz Mađarske, Srbije, Ukrajine i Poljske, mladi sastav Vindije je prikazao izvrsno znanje, formu i čvrstinu te zasluženo osvojio prvo mjesto.

Mladi igrači Vindije do finala su se probili kao jedina ekipa bez poraza te su u finalu u vrlo kvalitetnoj i napetoj utakmici rezultatom 5:3 pobijedili odličnu ekipu TIGERS iz Debrecina.

Za sastav U13 nastupili su: Jakov Belošević, Borna Deronjić Dario Habunek, Roko Kočet, Krsto Kočet, Sven Patafta, Sven Sabol, Niko Šagi i Dan Vučetić.

U oštroj konkurenciji Dan Vučetić proglašen je najboljim igračem turnira, a pored njega nagradu za najboljeg obrambenog igrača dobio je Sven Patafta što predstavlja dodatno priznanje kvaliteti sastava VINDIJE.

U drugom dijelu turnira koji se odvijao između selekcija igrača do 16 godina VINDIJA je zauzela 3 mjesto i to samo s jednim porazom te pobjedama protiv ekipa iz Mađarske, Srbije i Poljske. Svojom igrom igrači ekipe VINDIJE U16 zaslužili su i više no zbog „kratke klupe“ nisu bili u prilici nastupiti u dva finala.

Za ekipu VINDIJE U16 nastupili su gotovo svi igrači selekcije U13, a pored njih i braća Erik i Sven Sabol, Petar Horvat i Niko Vučetić koji su svi na svojim pozicijama pokazali zavidnu formu te da bez obzira na mladost iduće sezone mogu konkurirati i za seniorski dres.

Posebno priznanje dobio je Petar Horvat koji je proglašen najboljim udaračem turnira.

Igrače su na turniru vodili treneri: Goran Vučetić, Nino Kruhek, Karlo Kos i Rene Bodalec.

Pored BK VINDIJE na turniru su nastupile ekipe: Erd Indians, Erd Dodgers, Belgrade ’96, Deberecen Tigers, Red Wolwes, Darnitsya Tigers, Novi Sad i Centaury Warszawa.

U nastavku sezone mlade igrače Baseball kluba Vindija očekuju još završni nastupi u prvenstvu Hrvatske gdje VINDIJA juriša na dvostruku krunu prvaka u kategoriji U13 i U18.

www.sjever.hr
12.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.