Now Reading:
POKRENITE SE Kreće utrka posljednjeg ovogodišnjeg kola jubilarne kros lige međimurskom šumom Globetka!
Full Article 2 minutes read

POKRENITE SE Kreće utrka posljednjeg ovogodišnjeg kola jubilarne kros lige međimurskom šumom Globetka!

U 2021. godini održava se jubilarna deseta sezona čakovečke kros lige, koja se od 2012. godine održava u šumi Globetka, nadomak sjeverozapadnom dijelu Grada Čakovca.

Šesto, a ujedno i posljednje kolo kros lige Globetka za 2021. godinu održat će se u utorak 12.listopada s početkom u 17 sati.

Utrke se održavaju na dvije duljine, kraćoj od 3,6 km te duljoj od 7,8 km, a start i cilj nalaze se na zaobilaznici nasuprot stadiona SRC Mladost. Za 2021. godinu radi pandemije održava se šest kola, koja su raspoređena kroz cijelu godinu, pa će trkači i hodači nastupati u različitim uvjetima, po hladnoći u zimskim mjesecima, ali i vrućinama ljeti. Upravo je i cilj lige potaknuti građanstvo na aktivnost tijekom cijele godine i u svim vremenskim uvjetima.

Globetka

2020. godina sezona završena je odličnim odazivom i prosjekom od 242 trkača po jednom kolu, a organizatori lige iz Atletskog kluba “Međimurje”, vjeruju da takav odaziv neće izostati ni u 2021. godini. 

Startnina za cijelu sezonu iznosi 100 kn, dok se plaćati može i zasebno svako kolo po cijeni od 20 kn. Start utrke na 3,6 km za trkače i hodače je točno u predviđeno vrijeme prema rasporedu dok 5 minuta nakon toga starta utrka na 7,8 km. Okupljanje se odvija na pomoćnom nogometnom terenu stadiona SRC Mladost.

Proglašenje najuspješnijih za 2021. te prigodne nagrade povodom jubilarne 10. obljetnice Globetke trkačima s najviše nastupa održat će se sredinom studenog.

www.sjever.hr
11.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.