Now Reading:
Počinje sezona kestena! Donosimo fini recept za Parfe kocke s kestenom
Full Article 3 minutes read

Počinje sezona kestena! Donosimo fini recept za Parfe kocke s kestenom

Počela je sezona finog, mirisnog kestena koji mami još jedan zalogaj više. Za ovu nedjelju pronašli smo fini recept za Parfe kocke s kestenom koji prenosimo s coolinarika.com.

SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI ZA BISKVIT:

3 jaja,

3 žlice šećera,

6 žlica mlijeka,

5 žlica brašna,

1 žlica kakaa

1/2 prašak za pecivo

Prvo izmiksajte snijeg od bjelanjaka, zatim dodajte šećer. Kada dobro izmiksate, dodajte mlijeko, zatim brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano miksajte i izlijte u lim za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva. Najbolja provjera da li je biskvit pečen je zabosti čačkalicu u biskvit. Ako je čačkalica čista, biskvit je gotov, a jednostavno možete i kupiti gotove biskvite.

KREMA:

½ vrećice Parfe kreme

200 ml mlijeka

200 ml slatkog vrhnja

150 g kuhanoga propasiranog kestena

60 g maslaca

2-3 žlice mljevenih oraha

1 Vanilin šećer

1 žlica ruma

ZA ČOKOLADNU GLAZURU:

125 g margarina

1 žlica ulja

250 g čokolade za kuhanje

PRIPREMA :

1.Vanilin šećer i 3 žlice vode prokuhajte, maknite s vatre, dodajte maslac narezan na komadiće i miješajte da se otopi. Sve umiješajte u propasirani kesten.

2.U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja, prašak za parfe kremu i miksajte oko 3 minute. Umiješajte pripremljeni kesten, rum i orahe.

3.Kremu istresite na biskvit koji ste prethodno poprskali s malo ruma.

4. Dok se kolač hladi u hladnjaku pripremite čokoladnu glazuru. Margarin kuhajte na laganoj vatri dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurići. Kuhani margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2-3 minute kako bi se slegao talog.

6.U drugoj posudi razlomite čokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni margarin miješajući metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednoličnu masu.

www.sjever.hr/coolinarika.com 10.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.