Now Reading:
Velik iskorak u poljoprivrednoj proizvodnji: državni tajnik Tušek službeno otvorio skladište krumpira međimurske tvrtke Belpak
Full Article 2 minutes read

Velik iskorak u poljoprivrednoj proizvodnji: državni tajnik Tušek službeno otvorio skladište krumpira međimurske tvrtke Belpak

U petak je u Međimurju napravljen velik iskorak u poljoprivrednoj proizvodnji. Naime, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek službeno je otvorio skladište krumpira tvrtke Belpak koje omogućava adekvatno skladištenje i cjelogodišnju proizvodnju krumpira, a obišao je i gradilište istog takvog skladišta tvrtke Agrobela.

Kako je pojasnio direktor Danijel Premuš, tvrtka Belpak djeluje već petnaestak godina, a stvorena je udruživanjem petorice proizvođača s ciljem lakšeg plasmana na tržište.

Nakon dvije godine planiranja i šest mjeseci izgradnje, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede izgrađena je specijalizirana hladnjača za krumpir ukupne vrijednosti oko 11,5 milijuna kuna, od čega je 7,5 milijuna kuna sufinancirano iz Europske unije i Republike Hrvatske.

Državni tajnik Zdravko Tušek je prilikom otvorenja hladnjače istaknuo kako Ministarstvo poljoprivrede kroz Program ruralnog razvoja posljednjih sedam godina intenzivno podupire poljoprivredne proizvođače, a velik dio financijskih sredstava plasiran je upravo na područje Međimurske županije. Pohvalio je i velik trud tvrtke koja se nastoji okružiti najmodernijom tehnologom i tako biti korak ispred ostalih.

-Više od trećine krumpira u Hrvatskoj proizvede se upravo na ovom području i svi znamo koliki to značaj ima za mještane ovog kraja i županije te za opskrbu cijele Hrvatske. Samo udruživanjem možete biti jači i konkurentniji na tržištu i jasno osigurati svoju prisutnost na tržištu – poručio je Tušek.

Naglasio je kako u Hrvatskoj postoje ukupno 33 ovakva skladišta, na što je kroz potpore utrošeno više od 115 milijuna kuna.

-Kroz Nacionalni plan za oporavak u planu je izgradnja logističko – distribucijskih centara za voće i povrće s ciljem osiguravanja kvalitetnijeg i stabilnijeg pristupa tržištu i osiguravanja lakšeg poslovanja tog sektora. Uvjeren sam da će jedan takav centar biti sagrađen ovdje u naredne tri do četiri godine. Osigurali smo 650 milijuna, a ja sam uvjeren da će proizvođači to koristiti – zaključio je Tušek.

tklopotan / www.sjever.hr
08.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.