Now Reading:
STIGLA JE JESEN Pripremite se na kišne i hladnije dane
Full Article 1 minutes read

STIGLA JE JESEN Pripremite se na kišne i hladnije dane

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti pretežno oblačno s kišom, vjetrovito i hladnije.

Dok se na Jadranu očekuju kraća sunčana razdoblja, ponajprije na srednjem dijelu, u drugim dijelovima zemlje to neće biti slučaj. Oborina će ponegdje biti obilna, pogotovo u gorskim i središnjim predjelima te na jugu zemlje gdje će biti izraženih pljuskova s grmljavinom.

Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni vjetar. Na Jadranu jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana još umjereno i jako jugo.

Temperatura će se većinom kretati između 9 i 14 stupnjeva, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 16 i 21 stupanj, ujutro ponegdje niža.

Zbog zadržavanja frontalnog sustava iznad naše zemlje, biometeorološke prilike će imati nepovoljne karakteristike. Kod meteoropata su moguće glavobolja, umor i bolovi na mjestima ranijih ozljeda, a pojačane tegobe moguće su i kod reumatičara, te srčanih i plućnih bolesnika.

Uz osjetan pad temperature zraka u odnosu na prethodne dane, jaka bura pojačavat će osjet hladnoće pa se, osobito na području sjevernog Jadrana, upozorava na adekvatnu zaštitu od vjetra.

www.sjever.hr / DHMZ
07.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.