Now Reading:
HDZ Bedekovčine pojašnjava zašto nije došlo do izbora ravnateljice vrtića
Full Article 3 minutes read

HDZ Bedekovčine pojašnjava zašto nije došlo do izbora ravnateljice vrtića

Općinska organizacija HDZ-a Bedekovčina poslala je priopćenje za javnost vezano za press konferenciju SDP-a od 5. listopada koje prenosimo u cijelosti.

“Temeljem medijskih natpisa, napada i omalovažavanja vijećnika iz redova HDZ-a, HNS-a, ZDS-a te nezavisnih vijećnika, a na temu Dječjeg vrtića, od strane načelnika Darka Bana, saborskog zastupnika Siniše Hajdaš Dončića te vijećnika Željka Novosela iz redova SDP-a, dužni smo upoznati javnost s istinitim događajima koji su se dogodili na prošloj sjednici Općinskog vijeća. Za istu smo, a na temelju članaka 81. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Bedekovčina, zatražili dostavu Zapisnika i preslušavanje tonskog zapisa snimljenog na vijeću.

Naime, niti jedan od vijećnika Hrvatske demokratske zajednice nije spomenuo i komentirao nezadovoljstvo pristigle kandidature za ravnateljicu Dječjeg vrtića Bedekovčina. S obzirom da je predsjednik OV-a predložio da se spomenuta točka makne s dnevnog reda, nije bilo potrebe o raspravi, jer je člankom 57. Poslovnika propisano da se o izmjeni dnevnog reda glasuje bez rasprave.

Zašto se ona pretvorila u neprimjerenu raspravu u kojoj su se čak mogle čuti i psovke, na ljudima je da zaključe. Na audio snimci imati ćete priliku ćuti da je na spomenutom dijelu sjednice kod prve točke (predložene za skidanje s dnevnog reda) jedino pitanje i zamolba od strane HDZ-ovih vijećnika bilo je pitanje vijećnice HDZ-a, koja je zamolila da se takva neprimjerena diskusija privede kraju, da se pročita koji je prijedlog vijećnika HDZ-a, HNS-a, ZDS-a i nezavisnih vijećnika, a odnosi se na smanjenje učešća cijene vrtića za roditelje te da nema potrebe da se vijećniku Kristijanu Dekaniću dozvoljava postavljanje šestog pitanja po redu.

Također, pitanje vijećnice HDZ-a upućeno pročelnici glasilo je iz kojeg razloga načelnik Ban nije prisutan na tako važnoj sjednici Općinskog vijeća za koju par dana nakon toga ima jako puno toga za reći i sudjeluje u optuživanju vijećnika za staljinizam, kriminalno i luđačko ponašanje samim time što je isti viđen u naselju Grbovec toga dana za vrijeme trajanja sjednice koristeći službeni automobil. Također, optužuje vijećnike da ne žele dobro za stanovnike Općine Bedekovčine u dijelu otvorenja novog vrtića te imenovanja nove ravnateljice.

S obzirom da se danima po kuloarima pričalo da uporabna dozvola za Dječji vrtić nije dobivena, s obzirom da je načelnik Ban imenovao novi Upravni odbor Dječjeg vrtića bez ikakvog dijaloga sa vijećnicima i s obzirom da je vršen pritisak na vijećnike da potvrde jedinu pristiglu kandidaturu, odlučili smo se da ćemo podržati skidanje točke za imenovanje ravnateljice s Dnevnog reda dok se ne razjasne određene nelogičnosti, pitanja i mogući problemi.

Kako načelnika na sjednici nije bilo, odgovore na pitanja nismo dobili. S obzirom da je i sama kandidatkinja u raspravi spomenula da vrtić nije prošao na tehničkom pregledu za izdavanje uporabne dozvole, smatramo da bi trebali dobiti na uvid dozvolu za upotrebu. Također, da ponovimo, niti jednom riječju nisu spomenute sposobnosti same kandidatkinje u negativnom kontekstu.

Na sjednici općinskog vijeća glasalo se za skidanje točke s dnevnog reda, a ne o imenovanju nove ravnateljice Dječjeg vrtića Bedekovčina.
Smatramo da je na sjednici OV-a Bedekovčina, a na prijedlog vijećnika HDZ-a, Nezavisnih, HNS-a te ZDS-a donesen hvalevrijedan prijedlog koji uvelike pomaže mnogim obiteljima u Općini Bedekovčina. Prijedlog je da se učešće roditelja u plaćanju dječjeg vrtića smanji. Time učešće više neće biti 750 kuna već 650 kuna.

www.sjever.hr
07.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.