Now Reading:
S DOBRIM RAZLOGOM Čakovec i ove godine u finalu izbora najboljih velikih gradova za obrazovanje I demografiju
Full Article 2 minutes read

S DOBRIM RAZLOGOM Čakovec i ove godine u finalu izbora najboljih velikih gradova za obrazovanje I demografiju

U organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos i ove se godine održava izbor najboljih velikih gradova za obrazovanje I demografiju.

Kad je riječ o listi kandidata gradova koji su ušli u najuži izbor za nagradu, situacija je ista kao i lani. Na listi su Šibenik, koji brani naslov pobjednika u ovoj kategoriji iz 2019., te Čakovec, Pazin, Velika Gorica i Bjelovar koji su i lani izborili završnicu izbora, piše Gradonačelnik.hr.

Za odabir finalista izbora korišteni su pokazatelji kao što su izdvajanja gradova za obrazovanje, mlade i socijalnu politiku, prosječnog izdvajanja za stipendije i školarine te porodiljnih naknada za novorođene.

Čakovec je u ovoj kategoriji, podsjetimo, trijumfirao 2017. godine, a naslov će pokušati vratiti, među ostalim, ulaskom u ‘top 5’ najbolje rangiranih velikih gradova po iznosu stipendija i školarina (67,65 kuna po stanovniku) te ostvarenim proračunskim izdvajanjem za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade od 49,52 posto gradskog proračuna. S potonjim pokazateljem sjedište Međimurske županije također je u ‘top 5’ velikih gradova, piše Gradonačelnik.

Koji će grad među kandidiranima ponijeti naslov najboljeg u kategoriji obrazovanje i mladi biti će poznato 21.listopada, kada će u Novom Vinodolskom biti proglašeni pobjednici izbora.

www.sjever.-hr/gradonacelnik.hr
06.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.