Now Reading:
LIJEPA PRIČA IZ MEĐIMURJA Vajda za učenike izdvaja preko 400 tisuća kuna: Nema uspjeha bez kvalitetnih i motiviranih ljudi!
Full Article 3 minutes read

LIJEPA PRIČA IZ MEĐIMURJA Vajda za učenike izdvaja preko 400 tisuća kuna: Nema uspjeha bez kvalitetnih i motiviranih ljudi!

Jedna od najuspješnijih međimurskih tvrtki Vajda, ove je godine ponovno potaknula velik interes učenika za upis deficitarnog zanimanja mesara u Srednjoj školi Prelog. Zahvaljujući njihovim izdašnim stipendijama i ostalim ulaganjima u učenike, odnosno svoje buduće zaposlenike, ove godine je u prvi razred za smjer mesara upisano čak devetero učenika.

Mesna industrija Vajda je u posljednje dvije godine za stipendije učenika izdvojila čak 423 tisuće kuna čime je uvelike zaslužna za broj učenika koji se trenutno školuju za mesara, njih čak 20 koje nakon završetka srednje škole očekuje i siguran posao.

Alen Kajmović, predsjednik Uprave Vajde čvrsto vjeruje da je njihov sustav stipendiranja učenika igrao veliku ulogu u zavidnom broju budućih mesara, a u razgovoru za naš portal pojasnio je na koje sve načine potiču sve veći interes učenika za ovo zanimanje čime osiguravaju i opstanak svoje branše.

Kako je kazao Kajmović, brojka od dvadeset učenika koji se trenutno u Srednjoj školi Prelog školuju za mesara djeluje pomalo nestvarno i svakako potvrđuje da je Vajda na dobrom putu.

-Nadali smo se da ćemo ove godine imati najviše dvanaest stipendista ukupno u cijeloj školi, a onda ih se samo u ovoj generaciji upisalo devet, što je zaista izniman uspjeh ne samo za Vajdu i Srednju školu Prelog, nego za čitav naš međimurski kraj – naglasio je Kajmović koji ističe kako u poduzeću nema uspjeha bez kvalitetnim i motiviranih ljudi, a upravo takve oni nastoje stvarati.

U posljednje tri godine, Vajda je stipendirala 23 učenika, a predsjednik Uprave napomenuo je kako na tome nikako ne misle stati.

-Čvrsto vjerujemo da je to jedini pravi put da te ljude zadržimo u Hrvatskoj i ponudimo im perspektivu. Mladim ljudima dajemo ne samo novac, nego i priliku da sutra sami zarađuju svoj kruh i stvaraju budućnost za sebe i svoje obitelji – rekao je Kajmović i dodao kako stvaranjem kvalitetnog kadra osiguravaju i opstanak svoje branše, a učenicima pružaju sigurnu budućnost.

Stipendije dodjeljuju već dugi niz godina, a unazad tri godine sustav su dodatno pojačali kako bi povećali interes učenika za ovo deficitarno zanimanje, što im je, prema svemu sudeći, pošlo za rukom.

-Ove smo godine došli do rezultata kakve Srednja škola Prelog nije imala još od 2003. godine – rekao je Kajmović istaknuvši zadovoljstvo što iz godine u godinu pomiču granice, a danas imaju preduvjete za formiranje još jednog razreda mesara zbog čega nema razloga da ovakav trend ne nastave u budućnosti.

Osim trenutnog iznosa stipendija od čak tisuću kuna mjesečno, stipendisti Vajde tijekom školovanja imaju i razne druge pogodnosti. Vajda im osigurava besplatne udžbenike, plaća naknadu za rad na praksi i tijekom školskih praznika te besplatan obrok za vrijeme rada i prakse, a uz to učenici dobivaju i poklon-pakete za Uskrs i Božić dok im prijevoz od mjesta prebivališta do sjedišta tvrtke osigurava Međimurska županija.

-Znatno doprinosimo tome da učenici i njihovi roditelji prepoznaju sigurnost i situiranost koju pruža školovanje za rad u perspektivnoj mesoprerađivačkoj industriji – zaključio je Kajmović.

tklopotan / www.sjever.hr
01.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.