Now Reading:
Novi načelnik stožera civilne zaštite Međimurske županije Branko Sušec: U Međimurju je 51 novooboljela osoba od koronavirusa, od 21 pozitivne osobe u bolnici, 18 ih nije cijepljeno!
Full Article 3 minutes read

Novi načelnik stožera civilne zaštite Međimurske županije Branko Sušec: U Međimurju je 51 novooboljela osoba od koronavirusa, od 21 pozitivne osobe u bolnici, 18 ih nije cijepljeno!

U srijedu je u Čakovcu održana press konferencija stožera civilne zaštite Međimurske županije na kojoj je dosadašnji načelnik stožera Josip Grivec predstavio novog načelnika stožera civilne zaštite Branka Sušeca. Na konferenciji je rečeno kako je do sada u Međimurju cijepljeno oko 60% stanovnika Međimurske županije.

Novi načelnik stožera civilne zaštite Branko Sušec istaknuo je kako je Međimurje, po brojkama zaraženih koronavirusom posljednjih dana, debelo ušlo u četvrti val.

U posljednja 24 sata imamo 51 novooboljelu osobu od koronavirusa. Apeliram na sve sugrađane da se cijepe. Trenutno se u ŽB Čakovec nalazi 21 osoba oboljela od koronavirusa, a 18 ih nije cijepljeno – dodao je Sušec.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payer-Pal kazala je kako je u Međimurju prisutna delta varijanta i kako je potrebno povećati broj cijepljenih osoba iako je Međimurje među 5 vodećih regija u Hrvatskoj po broju cijepljenih.

Do sada je 57,6% osoba starijih od 18 godina cijepljeno barem jednom dozom dok je 53% cijepljeno sa dvije doze. Sve to još uvijek nije dovoljno da spriječi ovakve brojke, a posljedično i punjenje ŽB Čakovec sa novooboljelim od covida – rekla je Payer – Pal.

Poboljšali smo dostupnost cijepljenja na način da su se i ljekarne uključile pa je tako ljekarna Čakovec organizirala u Štrigovi i Kotoribi mogućnost cijepljenja uz prethodnu najavu koje provode liječnici iz Doma zdravlja. Osim te dvije mogućnosti i Ljekarna Naše zdravlje u Čakovcu također pruža tu mogućnost – dodala je ravnateljica Zavoda.

Od idućeg tjedna planiramo uvesti i cijepljenje subotom za sve one koji su iz Međimurja, ali rade vani i za vikend dolaze u Međimurje i imaju želju se cijepiti. Cijepljenje je svakodnevno od 9 do 13 sati u ZJZ i od 13 do 18 sati u suterenu ŽB Čakovec – naglasila je ravnateljica Zavoda Payer – Pal.

Višnja Smilović, specijalistica epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije naglasila je kako se u županiji 14-dnevna incidencija pogoršala za više od 2 puta.

Prateći oboljele pratimo i žarišta i vidjeli smo da se događaju druženja koja su u zatvorenim prostorima. Prema sadašnjim mjerama koje su aktivne do 30. rujna, sva druženja u zatvorenim prostorima mogu se održati s najviše 30 osoba, no međutim, ona se ne poštuju Tako je u Međimurju u rujnu bilo nekoliko takvih druženja poslije kojih je povećan broj oboljelih. Jedno od takvih druženja je i druženje umirovljenika gdje više od polovice njih nije cijepljeno – rekla je Smilović.

m.sopek/sjever.hr 29.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.