Now Reading:
Medved: Krapinsko-zagorskoj županiji 10 milijuna kuna za obnovu od potresa
Full Article 1 minutes read

Medved: Krapinsko-zagorskoj županiji 10 milijuna kuna za obnovu od potresa

Uži kabinet Vlade raspravljao je o izmjenama Zakona o obnovi, a potom su pred novinare izašla četiri ministra – Zdravko Marić, Tomo Medved i Darko Horvat te potpredsjednik Vlade Boris Milošević, piše tportal.

Ministar financija Zdravko Marić podsjetio je da je prošli tjedan na Vladi donesena odluka o dodjeli bespovratnih zajmova jedinicama lokalne samouprave pogođenima potresom.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najavio je da će Sisačko-moslavačkoj županiji biti osigurano 180 milijuna kuna, a Zagrebu 150 milijuna kuna.

Krapinsko-zagorskoj županiji bit će osigurano 10 milijuna kuna u narednom razdoblju, kad županija prethodno realizira određene aktivnosti, i Zagrebačkoj županiji 20 milijuna kuna kada pripreme dokumentaciju za obnovu dokumenata. Ovo je još jedna od snažnih odluka vlade koje su usmjere u smjeru obnove potresom oštećenih područja. Samo na području Sisačko-moslavačke županije od prosinca 2020, vlada participirala s više od 817 milijuna kuna – kazao je potpredsjednik Vlade i šef Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / tportal.hr
29.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.