Now Reading:
SOCIO-ECOLOGICAL FORUM SKOPJE 2021. Koprivnica kao primjer održivog razvoja gradova
Full Article 1 minutes read

SOCIO-ECOLOGICAL FORUM SKOPJE 2021. Koprivnica kao primjer održivog razvoja gradova

U organizaciji Olof Palme instituta, Zaklade Friedrich Ebert te pod pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije, proteklog vikenda u Skopju je održan Socio-Ecological Forum Skopje 2021. kojem je prisustvovala i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Na Socio-ekološkom forumu koji je okupio predstavnike gradova, regija, premijere i gradonačelnike s područja zapadnog Balkana te europarlamentarce, ekonomiste i ekologe iz Švedske, Finske i Njemačke, Koprivnica je bila primjer dobre prakse održivog razvoja gradova.

Ključna tema foruma bio je Europski zeleni plan te prilagodba nacionalnih gospodarstava na zelene politike. Raspravljalo se i o načinu na koji gradovi i lokalne uprave mogu biti motor ovih promjena.

Koprivnica je kao jedini hrvatski grad sudjelovala na panelu „Mogu li zelene politike biti pokretač društvenih promjena” gdje su predstavljene njezine aktivnosti i projekti u gospodarenju otpadom, održivoj mobilnosti, gradnji i obnovljivim izvorima energije.

Projekti kao što su biokompostana s inovativnom tehnologijom proizvodnje komposta, biciklističke state, Living lab kao primjer pametnog kvarta, nagrada PROCURE za zelenu javnu nabavu i energetsku transformaciju dječjeg vrtića i brojni drugi izazvali su velik interes, a Koprivnicu promovirali kao jedan od dobrih primjera održivih gradova u regiji.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
28.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.