Now Reading:
Policija koprivničko-križevačka proslavila svoj dan – na prijemu kod načelnika Puža župan Koren i zamjenik Ljubić
Full Article 3 minutes read

Policija koprivničko-križevačka proslavila svoj dan – na prijemu kod načelnika Puža župan Koren i zamjenik Ljubić

Povodom obilježavanja Dana policije u prostorijama Policijske uprave Koprivničko-križevačke danas je održan svečani prijem načelnika Policijske uprave Miroslava Puža, kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije  prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem dok je ispred Grada Koprivnice svečanosti prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Načelnik Puž istaknuo je u govoru kako su policijski službenici podnijeli velik teret pri stvaranju hrvatske države te kako je 17 djelatnika PU koprivničko-križevačke smrtno stradalo, a za jednim se još traga. 

-Biti policajac nije samo posao, već životni odabir koji od svakog policajca zahtijeva zdrav razum, bistru glavu i čiste prste. U posljednje vrijeme proveli smo velike istrage, riješili smo 87 posto kaznenih djela, pri čemu nema nerazriješenih težih kaznenih djela. Dok god imamo preminulih i stradalih u prometnim nesrećama, smatramo da nismo u potpunosti ispunili svoj cilj. Policiji je potrebna podrška i razumijevanje za rad njenih djelatnika, kao i suradnja na svim područjima – istaknuo je Puž.

Župan Koren je uz čestitku svim policijskim službenicima dodao kako vjeruje da nije lako biti policajac, ako se posao doživljava odgovorno, savjesno i pošteno.

-Naši policajci to čine, a ovo je prilika da se na tome zahvalimo. Hrvatska policija je hrabrost, domoljublje, ljubav, stvaranje države, narod i još puno toga. Iza toga pojma, uz Hrvatsku vojsku, stoji epoha stvaranja hrvatske države. Upravo je hrvatska policija bila prva na braniku domovine u stvaranju temelja države. Sigurnost je jedan od najvažnijih elemenata svakog društva, a ima velik značaj i u gospodarstvu. Suradnju koju imamo je besprijekorna, vjerujem da će takva i ostati – zaključio je Koren.

Na kraju svečanosti, načelnik Puž je otvorio izložbu policijskih kapa iz 35 zemalja svijeta koje zadnjih 20 godina prikuplja policijski službenik Željko Horvata. S nekoliko riječi obratio se i autor izložbe koji se zahvalio na podršci te kazao kako je svoju kolekciju, koja trenutno broji 150 kapa, krenuo sakupljati zahvaljujući ratnom zapovjedniku satnije Prvog hrvatskog redarstvenika Miralema Alečkovića koji mu je poklonio beretku koju je nosio prilikom oslobađanja Pakraca.

www.sjever.hr/kckzz.hr 27.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.