Now Reading:
PRAVA JESENSKA RAPSODIJA – tiramisu od bundeve!
Full Article 50 second read

PRAVA JESENSKA RAPSODIJA – tiramisu od bundeve!

Dolaskom hladnijih dana na red dolaze i drugačiji recepti koji svojim sastojcima mirišu na jesen! Krenimo!

Sastojci:

  • 500 g Mascarpone sira
  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 400 g oguljene bundeve

I još:

  • veće pakiranje piškota
  • 500 ml kuhane kave
  • 3 žlice kakaa za posipanje

Bundevu ogulite i narežite na manje komadiće. Zalijte je sa 200 ml vode pa je skuhajte. Kada bundeva potpuno omekša, odlijte vodu i propasirajte ju i pustite da se ohladi.

Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta masa, prebacite ih na laganu vatricu i kuhajte uz miješanje 2-3 minute.

Vrhnje za šlag umiksati u čvrsti šlag pa ga spojite s Mascarpone sirom, kremom od žumanjaka i pirea od bundeve u kompaktnu kremu.

U kalup srednjih dimenzija slažite red piškota prethodno namočenih u skuhanu kavu. Premažite polovicom kreme, složite drugi red umočenih piškota pa završiti drugim dijelom kreme. Sve posipajte kakaom i dobro rashladete.

www.sjever.hr/recipeci.com
26.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.