Now Reading:
Tematski razgledi grada, koncerti, predstave: ne propustite bogat program obilježavanja Svjetskog dana turizma u Zagrebu
Full Article 2 minutes read

Tematski razgledi grada, koncerti, predstave: ne propustite bogat program obilježavanja Svjetskog dana turizma u Zagrebu

Turistička zajednica grada Zagreba i ove godine obilježava Svjetski dan turizma.

Svjetski dan turizma obilježava se u ponedjeljak, a zagrebačka Turistička zajednica proslavit će ga uz besplatne tematske razglede grada, koncert i kazališnu predstavu za najmlađe.

U 17 sati u Glazbenom paviljonu Zrinjevac započinje dječja predstava Lovci na snove u organizaciji LOFT-a, a od 18 sati paviljon zauzima FILMMUSICORKESTAR koji će izvoditi domaću i stranu filmsku glazbu.

Razgledi grada započinju u 19 sati, a svi zainteresirani građani pozvani su na specijalne tematske ture, jednu posvećenu anegdotama i povijesno-veselim štiklecima o Zagrebu, a drugu priči o procvatu starog Zagreba i priče o naglim i nevjerojatnim promjenama krajem 19. i početkom 20. stoljeća.
 
Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld poručila je kako je ovogodišnja tema Svjetskog dana turizma „Turizam za uključiv rast”.

-Temom se naglašava sposobnost turizma da stvara mogućnosti za milijune ljudi širom svijeta te da pospješuje oporavak i pozitivno utječe na društvene, kulturne, ekonomske i političke prilike – rekla je Bienenfeld.

Na sam Svjetski dan turizma, u poslijepodnevnim satima će centrom grada prošetati i kostimirani likovi iz zagrebačke prošlosti, a na Gornjem gradu čut će se starogradske pjesme. Svi programi su besplatni, a više informacija dostupno je ovdje.

www.sjever.hr / infozagreb.hr
25.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.