Now Reading:
Grad Ivanec dodijelio sedam novih stambenih poticaja. Mladi vide svoju budućnost u Ivancu
Full Article 2 minutes read

Grad Ivanec dodijelio sedam novih stambenih poticaja. Mladi vide svoju budućnost u Ivancu

ivanec ugovori

Grad Ivanec kroz dodjelu bespovratnih sredstava potiče rješavanje stambenog pitanja za svoje građane. Tako su u petak svečano potpisani ugovori sa sedam novih korisnika.

Ovo je peti krug dodjele bespovratnih sredstava, a riječ je uglavnom o mladim obiteljima koje će za rješavanje svog stambenog pitanja u idućih pet godina dobivati novčane potpore Grada Ivanca.

Zadovoljan odazivom na program je i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-Odaziv je zasada odličan i naravno je da program neće stati. U proračunu je predviđeno 176 tisuća kuna iz mjere subvencioniranja rate kredita. Zatim iznos od 45 tisuća za oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa te 10 tisuća kuna za oslobađanje plaćanja komunalne naknade – pojasnio je Friščić.

Ivanec je dosad dodijelio stambene poticaje za 59 mladih obitelji, a ovim potpisivanjem novih ugovora, ukupni broj korisnika povećao se na 66. Javni poziv Grada Ivanca otvoren je do iskorištavanja raspoloživih sredstava u proračunu, a prijaviti se mogu svi zainteresirani građani do 45 godina.

Jedna od korisnica je i Mateja Evačić koja je naglasila kako se zajedno sa svojim partnerom odlučila na kupnju kuću i gdje je jako dobro došao ovaj program gdje se ostvaruje 10 posto subvencije na mjesečnu ratu kredita, a tu je i oslobođenje od plaćanja komunalne naknade.

-Ovaj poticaj znači jako puno za mlade obitelji odnosno za kućni budžet budući će se smanjiti rata kredita. Život u Ivancu je lijep. Volim ovaj grad i imamo ovdje sve što nam treba, sve moguće sadržaje. Ne bi Ivanec mijenjali za ništa – poručila je Evačić.

s.kalajdzija/sjever.hr 25.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.