Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija i ove godine povećala broj studentskih stipendija
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija i ove godine povećala broj studentskih stipendija

Koprivničko-križevačka županija šestu godinu zaredom provodi model dodjele stipendija iz županijskog Proračuna, a i ove će akademske godine broj stipendija u odnosu na prošlu godinu opet porasti.

Župan Darko Koren je donio Odluku o broju, visini i roku isplate stipendija za studente s područja Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2021./2022. pa će se tako iz sredstava županijskog Proračuna za ovu akademsku godinu dodijeliti 80 stipendija u visini 700 kuna mjesečno, čime se nastavlja kontinuirani rast ulaganja Županijske uprave u sustav visokog obrazovanja.

Podsjetimo, Županija je u akademskoj godini 2016./2017. krenula s novim modelom stipendiranja te je dodijelila 20 stipendija da bi svega u nekoliko godina broj stipendija uvećala za četiri puta. Ovim programom nastoji se povećati postotak visokoobrazovanih osoba na području županije, posebice za deficitarne struke te potaknuti korisnike da svojim znanjima i kompetencijama koje će steći nakon završetka studija pridonesu društvenom i gospodarskom razvoju Koprivničko-križevačke županije. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje definirani su studijski programi koji spadaju u deficitarna zanimanja na području županije u akademskoj 2021./2022. godini, a to su studijski sveučilišni programi: farmacije, medicine, stomatologije, rehabilitacije, logopedije, matematike, fizike, strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, te stručni studijski programi: strojarstva, elektrotehnike i građevinarstva, pa će studenti iz tih područja koji će aplicirati na natječaj prilikom bodovanja ostvariti dodatne bodove.

Što se tiče načina prijave za studentske stipendije, kao i dokumentacije koju je potrebno priložiti uz prijavu napominju kako se prijave na Natječaj, koji će biti objavljen u ponedjeljak, 27. rujna, mogu podnositi isključivo putem mrežne stranice Županije www.kckzz.hr ili mrežne stranice za stipendije www.stipendije.kckzz.hr. Rok za prijave počinje 27. rujna 2021. godine u 7:00 sati i završava 15. listopada 2021. godine u 23:59 sati.

Foto: arhiva Koprivničko-križevačke županije

www.sjever.hr
24.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.