Now Reading:
Dječji vrtić u Lepoglavi i Višnjici- ponos Grad Lepoglave. Odlično organizirali rad u zahtjevnim uvjetima
Full Article 4 minutes read

Dječji vrtić u Lepoglavi i Višnjici- ponos Grad Lepoglave. Odlično organizirali rad u zahtjevnim uvjetima

Izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci, skora objava natječaja radi prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni kako bi pristigle nove investicije, rad vrtića u prošloj godini – samo su neke od tema sjednice lepoglavskog Gradskog vijeća održane u četvrtak.

Što se tiče rada vrtića treba istaknuti kako je u prošloj godini rad organiziran u četiri programa za ukupno 176 mališana na dvije lokacije, u Lepoglavi i Višnjici. Podsjetimo, mališana sada imaju puno bolje uvjete pohađanja vrtića budući je u rujnu prošle godine završena opsežna obnova vrtića u Lepoglavi te je izgrađen novi objekt u Višnjici. Valja naglasiti da je Lepoglava na taj način bila jedan od rijetkih primjera u Hrvatskoj gdje se istovremeno krenulo i realiziralo takva dva velika projekta. Ono što je zanimalo vijećnike što se sve radi kako bi se spriječio ulazak Covida 19 u vrtić.

-Između ostalog svakom se djetetu mjeri temperatura. Nema miješanja djece između skupina i velika se pažnja posvećuje higijeni. Svi prostori se provjetravaju i dezinficiranju -istaknula je između ostalog ravnateljica vrtića Valentina Husnjak Ribić dodajući da se više od 70 posto djelatnika cijepilo. Gradsko vijeće prihvatilo je jednoglasno izvješće o radu kao i financijsko izvješće za to razdoblje u kojem je vrtić zabilježio višak prihoda.

Ujedno je prihvaćen i program rada za razdoblje koje je upravo započelo. Tako u ovoj godini vrtić u Lepoglavi pohađa 129 mališana te još 54 u Višnjici. Za njih se brine ukupno 24 zaposlenih od čega 16 odgojiteljica.

-Izrazio bih veliku zahvalnost svima koji rade u dječjem vrtiću. Posebno se to odnosi na njihov rad u okolnostima dogradnje vrtića u Lepoglavi te izgradnji vrtića u Višnjici. U takvim okolnostima, kao i uz pojavu koronavirusa, organizacija rada je zaista bila izazovna ali u tome ste uspjeli i još jednom hvala svima – izjavio je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da sada na sreću nema čekanja već sva djeca, čiji roditelji žele da pohađaju vrtić, to im je i omogućeno.

Na sjednici Vijeća prihvaćen je i program rada Savjeta mladih Grada Lepoglave. Kako se moglo čuti prilikom izlaganja mladi će se baviti pitanjima obrazovanja i zapošljavanja mladih te poduzetništvom. Zatim zdravlje i socijalna politika kod mladih, kultura, sport i slobodno vrijeme kao i aktivno sudjelovanje mladih u društvu i civilnim udrugama. Jedna od tema kojom će se baviti Savjet je i mobilnost te informiranje.

-Radi pronalaženja najboljih mogućih problema mladih u gradu Lepoglavi, Savjet mladih će organizirati okrugle stolove i tribine, služiti se javnim zagovaranjem, javnim kampanjama i razmjenom iskustva s drugim savjetima mladih i jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj i inozemstvu – najavila je u svom izvješću predsjednica Savjeta Tanja Mravlinčić.

Vijećnici su raspravljali i o financijama točnije izvješću o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, Što se tiče prihodovne strane realizirano je nešto više od 12 milijuna kuna dok su rashodi na razini 11 milijuna. Tako je s prenesenim viškom iz prošle godine ukupan višah prihoda nad rashodima, nakon prvih šest mjeseci, milijun i 84 tisuće kuna.

-Većina kapitalnih investicija, potpore i primici iz drugih fondova se realiziraju u drugoj polovici godini. No, ono što treba pratiti je trend odnosno likvidnosti gdje Grad Lepoglava sve svoje obveze izvršava prema rokovima – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Podsjetimo da je ukupan proračun za ovu godinu na razini 36 milijuna i 133 tisuće kuna.

Na sjednici Vijeća prihvaćena je i odluka o prodaji nekretnina u Poduzetničkoj zoni Lepoglava. Riječ je o ukupno sedam parcela koje su potpuno komunalno opremljene i prodaju se isključivo u svrhu izgradnje objekata za proizvodno-gospodarsku djelatnost. Zemljišta će se prodati preko javnog natječaja.

s.kalajdžija/sjever.hr 24.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.